Επενδύσεις 13 δισ. δολαρίων προσελκύει ο τουριστικός τομέας της Σαουδικής Αραβίας. Παράλληλα, τα έσοδά του από τον τουρισμό προβλέπεται να ανέλθουν στα 85 δισ. δολάρια έως το 2030, με το βασίλειο να τοποθετείται ως κορυφαίος ταξιδιωτικός προορισμός με φιλόδοξα σχέδια ανάπτυξης.

Μάλιστα, η κυβέρνηση στοχεύει να εξασφαλίσει έως και 80 δισ. δολάρια σε ιδιωτικές επενδύσεις στον τουρισμό έως το 2030.

Η Σαουδική Αραβία έχει αναδειχθεί σε τουριστικό κόμβο, προσελκύοντας περίπου 13 δισ. δολάρια σε ιδιωτικές επενδύσεις για τον ακμάζοντα τουριστικό της τομέα.

Με φιλόδοξα σχέδια να εισαγάγει 150.000 έως 200.000 νέα δωμάτια ξενοδοχείων μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, το Βασίλειο είναι έτοιμο να αναβαθμίσει τις τουριστικές του προσφορές και να ενισχύσει τη θέση του στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη σύμφωνα με το Vision 2030.

Φιλόδοξοι στόχοι εσόδων

Η πριγκίπισσα Χάιφα Μπιντ Μοχάμεντ Αλ Σαούντ, υφυπουργός τουρισμού της Σαουδικής Αραβίας, αποκάλυψε τον στόχο του Βασιλείου να αυξήσει τα έσοδα από τον τουρισμό στα 85 δις. δολάρια φέτος, μια σημαντική αύξηση από περίπου 66 δις. δολάρια το 2023.

Συνεισφέροντας επί του παρόντος στο 4,5% στο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της Σαουδικής Αραβίας, ο τουριστικός τομέας στοχεύει να επιτύχει συνεισφορά 10% έως το 2030.

Ως εκ τούτου, η Σαουδική Αραβία κατευθύνει σημαντικές επενδύσεις σε έργα ανάπτυξης μεγάλης κλίμακας όπως το Qiddiya Entertainment City, υπογραμμίζοντας την αφοσίωσή της στην ενίσχυση του τουρισμού υποδομές και αξιοθέατα. Επιπλέον, σημαντικές επενδύσεις στο ποδόσφαιρο ενισχύουν περαιτέρω την παγκόσμια απήχηση του Βασιλείου ως ταξιδιωτικού προορισμού.