Η Θεσσαλονίκη άπλωσε τα… δίχτυα της και στη μακρινή Ταϊλάνδη με σκοπό να… κλέψει τις εντυπώσεις και να αποτελέσει μια μοναδική ταξιδιωτική επιλογή για τους κατοίκους της.

Η πρωτοβουλία ανήκει στον οργανισμό Argo Travel με έδρα την Αθήνα που εξειδικεύεται στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ασίας και φιλοδοξεί να προσελκύσει τουρίστες από τη χώρα αυτή, με σκοπό να τους προωθήσει σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, συνδυάζοντας δημοφιλείς προορισμούς και δημιουργώντας ελκυστικά πακέτα.

Στο αίτημα ανταποκρίθηκε αμέσως η ΕΞΘ, η οποία έδειξε το ενδιαφέρον της για προσέγγιση της συγκεκριμένης αγοράς, παρουσιάζοντας την εναλλακτική πρότασή της. Προθυμοποιήθηκε μάλιστα να εξηγήσει και να αναλύσει η ίδια τα πλεονεκτήματα του προορισμού, θεωρώντας ότι επρόκειτο για μια πρώτης τάξεως ευκαιρία, ώστε να καταφέρει να κεντρίσει το ενδιαφέρον ταξιδιωτών από άλλες ηπείρους. Στην αποστολή συμμετείχαν 34 άτομα, απεσταλμένοι από δύο μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια της Μπανγκόκ και εκπρόσωποι μεγάλου Tour Operator της Ταϊλάνδης, οι οποίοι και δήλωσαν «ξετρελαμένοι» με τις ομορφιές της Θεσσαλονίκης που είχαν την ευκαιρία να αντικρύσουν από κοντά, ενθουσιάστηκαν με τη ζωντάνια της πόλης, ξεναγήθηκαν στα μνημεία της και απόλαυσαν το φαγητό της. Άλλωστε είναι γνωστό ότι οι κάτοικοι της Ταϊλάνδης είναι λάτρεις του καλού φαγητού και ότι η γαστρονομία είναι μια από τις κύριες καθημερινές απολαύσεις τους και έτσι, η Θεσσαλονίκη κατάφερε να μπει μέσα στις καρδιές τους.

Η ομάδα είχε τη δυνατότητα να επισκεφθεί το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη και να συνομιλήσει μαζί του, να γνωρίσει τη ζεστή φιλοξενία των κατοίκων, να δει τα Κάστρα της Άνω Πόλης, να περπατήσει στην πλατεία Αριστοτέλους και στην παλιά παραλία, να αγοράσει ενθύμια από τα καταστήματα και να πάρει μια συνολική, πλούσια γεύση από τις πολλές ευκαιρίες που προσφέρει ο προορισμός για ψυχαγωγία, αγορές και διασκέδαση.