Μεγάλη εκδήλωση για την ελληνική γαστρονομία διοργανώθηκε χθες, Τρίτη,   σε κεντρική αίθουσα (Kokkikoulu Espa) του Ελσίνκι, το Γραφείο ΕΟΤ Σκανδιναβίας. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν τριάντα δημοσιογράφοι και επαγγελματίες από τον κλάδο του τουρισμού, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στη διαδικασία προετοιμασίας και παρασκευής των εδεσμάτων, ενώ μετά το τέλος της εκδήλωσης έλαβαν υλικό με τις αυθεντικές συνταγές.

Είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται παρόμοια εκδήλωση στη Φινλανδία, η οποία αποτελεί μία πολύ σημαντική αγορά για την Ελλάδα, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ελληνική γαστρονομία, ως τμήμα της μεσογειακής διατροφής, αποτελεί ένα από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του ελληνικού τουρισμού, αφού περιλαμβάνεται στους κύριους παράγοντες βάσει των οποίων γίνεται η επιλογή προορισμού των ταξιδιωτών από τη Βόρεια Ευρώπη.