eot0405Από τις μεγαλύτερες μείωσεις οργανικών μονάδων και περικοπών της δεύτερης “φουρνιάς” υπουργείων επιφυλάσσουν για το Υπουργείο Τουρισμού, τα σχέδια του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης έτσι όπως εξετάστηκαν στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης. Μόνο που οι περικοπές αυτές αφορούν πρωτίστως, σχεδόν στο σύνολό τους τον… ΕΟΤ.

Σύμφωνα με τα όσα κυκλοφόρησαν το Σαββατοκύριακο και εμφανίστηκαν περιληπτικά και σε ορισμένες εφημερίδες, το σχετικό σχέδιο που προτείνεται για το σχήμα ΥΠΟΤ-ΕΟΤ προβλέπει μείωση των οργανικών μονάδων του Οργανισμού κατά 57%(!) και του υπουργείου κατά περίπου 7%.

Στις εισηγήσεις του επιτελείου του κ. Μανιτάκη γίνεται λόγος για περικοπή (δεν γίνεται λόγος για απολύσεις) 175 θέσεων εργασίας και θα δημοσιονομική εξοικονόμηση 4,7 εκατ. ευρώ.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι ο αριθμός αυτός είναι μακράν υψηλότερος των αντίστοιχων αριθμών οργανικών μονάδων και θέσεων άλλων πολύ μεγαλύτερων υπουργείων με πολύ πιο σύνθετα και πολυπρόσωπα οργανογράμματα. Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση δεν παρέστη η υπουργός Τουρισμού καθώς ασθενούσε και ως εκ τούτου υπάρχουν ακόμα κάποια “ανοικτά” ζητήματα ως προς τις τελικές αποφάσεις.

tourismlobby