Με την έλευση του Έτους του Δράκου, ο ταξιδιωτικός τομέας της Κίνας αναμένεται να παρουσιάσει ισχυρές επιδόσεις κατά τη διάρκεια του Ανοιξιάτικου Φεστιβάλ, ιδιαίτερα στο διεθνές μέτωπο, καθώς τα διεθνή ταξίδια επιστρέφουν δυναμικά.

Τα στοιχεία από το Cirium αποκαλύπτουν ότι οι 10 κορυφαίοι διεθνείς προορισμοί της Κίνας έχουν επιστρέψει σε μεγάλο βαθμό στην κατάταξη πριν από την πανδημία, με την Ταϊλάνδη, την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα να επιστρέφουν στις τρεις πρώτες θέσεις μετά την πτώση σε χαμηλά επίπεδα πανδημίας τα τελευταία χρόνια.

Άλλες ενδιαφέρουσες κινήσεις στην κατάταξη περιλαμβάνουν την είσοδο της Αυστραλίας και του Μακάο και την απουσία των Ηνωμένων Πολιτειών και της Καμπότζης από τον Φεβρουάριο του 2019.

Ενώ η συνολική χωρητικότητα θέσεων στα διεθνή δρομολόγια της Κίνας (εκτός της ηπειρωτικής χώρας) εξακολουθεί να είναι 27% πίσω από τα προ πανδημίας επίπεδα, υπάρχουν τρία φωτεινά σημεία όπου η χωρητικότητα έχει ξεπεράσει τα επίπεδα του 2019.

Η προγραμματισμένη χωρητικότητα τον Φεβρουάριο του 2024 δείχνει την Μπανγκόκ ως την πόλη με τις περισσότερες αφίξεις από την Κίνα, αλλά το Μακάο (+8%), η Σιγκαπούρη (+6%) και το Τόκιο (+2%) παρουσιάζουν τις μεγαλύτερες βελτιώσεις από το 2019.

Ταξίδια χωρίς βίζα

Οι πρόσφατες αλλαγές στις απαιτήσεις βίζας, ιδιαίτερα στη Νοτιοανατολική Ασία, θα ενισχύσουν δυνητικά τα διεθνή ταξίδια από την Κίνα.

Τους τελευταίους μήνες, η Ταϊλάνδη έχει παραιτηθεί από τις απαιτήσεις βίζας, ενώ η Μαλαισία θα προσφέρει ταξίδια χωρίς βίζα για 30 ημέρες για τους Κινέζους πολίτες.

Η Σιγκαπούρη έχει επίσης ανακοινώσει σχέδια για ταξίδια χωρίς βίζα, κάτι το οποίο έρχεται ως μια έγκαιρη ώθηση για τις εξορμήσεις του Ανοιξιάτικου Φεστιβάλ.