Το νυχτερινό τρένο European Sleeper ξεκινά την εκτεταμένη διαδρομή του αυτή την εβδομάδα με την προσθήκη νέων στάσεων στη Γερμανία και την Τσεχική Δημοκρατία.

Ο αερομεταφορέας, ο οποίος ξεκίνησε την αρχική νυχτερινή σιδηροδρομική γραμμή Βρυξέλλες-Άμστερνταμ-Βερολίνο τον Μάιο του 2023, επεκτείνει τη γραμμή από το Βερολίνο στη Δρέσδη και στο Bad Schandau στη Γερμανία και στη συνέχεια στην τσεχική πρωτεύουσα Πράγα.

Η πρώτη αναχώρηση από τις Βρυξέλλες έγινε χθες με άφιξη στην Πράγα σήμερα Τρίτη (26 Μαρτίου) το πρωί.

Η εκτεταμένη υπηρεσία European Sleeper θα εκτελείται αρχικά τρεις φορές την εβδομάδα με αναχώρηση από τις Βρυξέλλες στις 19:22 τη Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή και άφιξη στην Πράγα στις 10:56 π.μ. την επόμενη ημέρα.

Οι αναχωρήσεις από την Πράγα θα πραγματοποιούνται την Κυριακή, την Τρίτη και την Πέμπτη, με τα τρένα να αναχωρούν από την πρωτεύουσα της Τσεχίας στις 18.04 και να φτάνουν στις Βρυξέλλες στις 9.27 το πρωί της επόμενης ημέρας.

Η εταιρεία σχεδιάζει να προσθέσει άλλη μια υπηρεσία μεγάλων αποστάσεων που συνδέει το Άμστερνταμ, τις Βρυξέλλες και τη Βαρκελώνη το 2025 ή το 2026. Αυτή η διαδρομή έχει επιλεγεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως ένα από τα 10 πιλοτικά έργα που έχουν σχεδιαστεί για τη βελτίωση των διασυνοριακών σιδηροδρομικών συνδέσεων σε όλη την ΕΕ.