Άδεια για την επέκταση του υπάρχοντος τερματικού του σταθμού έλαβε το αεροδρόμιο Στάνστεντ του Λονδίνου από την Επιθεώρηση Σχεδιασμού της Βρετανίας.

Το αεροδρόμιο, το οποίο γνώρισε γρήγορη ανάκαμψη από την πανδημία Covid-19 με 27 εκατ. επιβάτες τους τελευταίους 12 μήνες, εξασφάλισε την άδεια μετά από ακρόαση στις 17 Οκτωβρίου.

Αυτό σημαίνει ότι το Στάνσεντ θα μπορεί να επεκτείνει τον τερματικό του σταθμό κατά 16.500 τετραγωνικά μέτρα για να δημιουργήσει ένα μεγαλύτερο σαλόνι αναχωρήσεων, επιπλέον καταστήματα, μπαρ και εστιατόρια, καθώς και επιπλέον χωρητικότητα αποσκευών και περισσότερες λωρίδες ασφαλείας.

«Η επέκταση θα επιτρέψει στο αεροδρόμιο να βελτιώσει τη χωρητικότητα του σε ώρες αιχμής και να παρέχει τον επιπλέον χώρο που απαιτείται για να εξυπηρετήσει την προβλεπόμενη ανάπτυξη», ανέφερε σε ανακοίνωσή το αεροδρόμιο.

Ο Gareth Powell, διευθύνων σύμβουλος του Στάνστεντ, χαρακτήρισε την απόφαση σχεδιασμού «εξαιρετικά νέα για τους επιβάτες, τους συναδέλφους μας, τους συνεργάτες του αεροδρομίου και την περιοχή που εξυπηρετούμε».

Το αεροδρόμιο έχει τρέχον ανώτατο όριο επιβατών 43 εκατ. ετησίως, το οποίο αυξήθηκε από το προηγούμενο όριο των 35 εκατομμυρίων επιβατών πριν από δύο χρόνια.