Την επέκταση της συμφωνίας με την Ericsson, για Υπηρεσίες Διαχείρισης, ανακοίνωσε η ΜΤΝ, κορυφαία  εταιρεία τηλεπικοινωνιών με παρουσία σε 21 χώρες στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή. Η επέκταση αφορά στις λειτουργίες της στη Γκάνα.

Το μερίδιο του 49% που κατέχει η ΜΤΝ, την καθιστά τον πρώτο πάροχο σε μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές της Αφρικής. Φέτος σημείωσε ανάπτυξη περίπου 18%,  εξυπηρετώντας περισσότερους από 10 εκατομμύρια συνδρομητές.

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση σηματοδοτεί την πρώτη επιτυχημένη επέκταση συμφωνίας για Υπηρεσίες Διαχείρισης μεταξύ της Ericsson και της MTN,  που αρχικά υπογράφηκε το 2009 σε συνδυασμό με την πρόοδο του 3G δικτύου της ΜΤΝ στη Γκάνα. Σύμφωνα με την επέκταση της συμφωνίας, η Ericsson είναι πλέον υπεύθυνη για τις λειτουργίες του δικτύου, τη συντήρηση και τη βελτιστοποίηση.

Ο Jon Hoffmann, Chief Technical officer της MTN στη Γκάνα, δήλωσε ότι «τα δύο πρώτα χρόνια της συνεργασίας πετύχαμε τα επιθυμητά αποτελέσματα: μπορούσαμε να επικεντρωθούμε στην ανάπτυξη της βάσης των συνδρομητών και η Ericsson παρείχε αξιόπιστο και αποτελεσματικό δίκτυο».

Ο επικεφαλής της Ericsson για τις Υπηρεσίες Διαχείρισης,  Valter D `Avino, ανέφερε χαρακτηριστικά:  «Η MTN και η Ericsson συνεργάζονται σε πολλούς τομείς σε αρκετές περιοχές εδώ και χρόνια. Εδώ στην Γκάνα είμαστε στην ιδιαίτερα ευχάριστη θέση να είμαστε μέρος αυτής της διαδρομής με τους 10 εκατομμύρια συνδρομητές. Με την Ericsson να συνεχίζει να ‘τρέχει’ τις λειτουργίες του δικτύου, η ΜΤΝ θα είναι σε θέση να αφιερώσει ακόμα περισσότερο χρόνο και να επικεντρωθεί στην παροχή καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών σχετικά με τις ανάγκες των πελατών τους».

Ανδρέας Αλειφέρης