Την είσοδό της στην αγορά των Βαλκανίων επιχειρεί η αλυσίδα πολυτελών ξενοδοχείων Nobu Hospitality, με το Nobu Hotel and Restaurant Sofia και το Nobu Hotel and Restaurant Varna.

Το πρώτο ακίνητο θα βρίσκεται στην καρδιά της Σόφιας και θα στεγάζεται στο ιστορικό κτίριο Bankers Building, ενώ το δεύτερο θα βρίσκεται στη Βάρνα, προσφέροντας μια πολυτελή εμπειρία στη Μαύρη Θάλασσα.

Η πρωτοβουλία έχει την υποστήριξη σημαντικών παραγόντων του κλάδου, συμπεριλαμβανομένων των Ivaylo Lefterov, Deloitte, Penkov, Markov & Partners και Paul Hastings, οι οποίοι συμβάλλουν στη διασφάλιση της επιτυχίας των φιλόδοξων σχεδίων.

Η επέκταση ανταποκρίνεται στην αυξανόμενη τάση της ζήτησης των καταναλωτών για εξατομικευμένες, φιλικές προς το περιβάλλον εμπειρίες. Η Nobu Hospitality στοχεύει να αλλάξει τα δεδομένα του premium τουρισμού στην αγορά των Βαλκανίων και να ενισχύσει την παρουσία της στον κλάδο μέσω αυτών των στρατηγικών συνεργασιών.

Η Nobu Hospitality ιδρύθηκε το 1994 από τους Nobu Matsuhisa, Robert De Niro και Meir Teper και άνοιξε το πρώτο της ξενοδοχείο το 2013 στο Λας Βέγκας. Το χαρτοφυλάκιο της επωνυμίας περιλαμβάνει 38 ξενοδοχεία και 12 οικιστικά έργα σε όλο τον κόσμο.