Το Μάιο του 2019 η αλυσίδα ξενοδοχείων Hilton κλείνει 100 χρόνια ζωής. Από ένα μόλις ξενοδοχείο στο Τέξας των Η.Π.Α έχει φτάσει τα 5.700 σε 113 χώρες του κόσμου κι έχει φιλοξενήσει 3 δισ. επισκέπτες.

Με αφορμή την επέτειο, το Hilton Aθηνών παρουσιάζει στο Aethrion Lounge μια ενδιαφέρουσα έκθεση, σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης και μουσειολόγου Κατερίνας Κοσκινά, που υπενθυμίζει, μέσα από φωτογραφικά τεκμήρια και στιγμιότυπα, την ιστορία της γέννησης και της ζωής του ξενοδοχείου, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη νεότερη ιστορία της Ελλάδας.

Η έκθεση φωτογραφίας διαρκεί έως τις 31/12/19 και η είσοδος είναι ελεύθερη. Παράλληλα, το Hilton Αθηνών για πρώτη φορά δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να περιηγηθεί μέσα από οργανωμένες ξεναγήσεις στα έργα σύγχρονης τέχνης του ξενοδοχείου.

Εκτός από τον Γιάννη Μόραλη και την Ελένη Βερναρδάκη, που από το 1963 άφησαν την καλλιτεχνική τους σφραγίδα, οι Γιώργος Ζογγολόπουλος, Χρύσα, Γιώργος Λάππας, Αφροδίτη Λίττη, Παύλος και Θεόδωρος Στάμος είναι μερικοί μόνο από τους διάσημους καλλιτέχνες, έργα των οποίων επιλέχθηκαν και τοποθετήθηκαν στο ξενοδοχείο από την Κατερίνα Κοσκινά το 2003, έπειτα από την πλήρη ανακαίνισή του.

Η ξενάγηση πραγματοποιείται κατόπιν ραντεβού και διαρκεί 1 ώρα (€22 κατ’ άτομο, περιλαμβάνεται ποτό και σνακ στο Aethrion).