Σήμερα ή αύριο αναμένεται, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, μίνι ανασχηματισμός, τον οποίο έχει αποφασίσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι κανείς δεν συζητάει για ανασχηματισμό αλλά για στοχευμένες διορθωτικές κινήσεις στο κυβερνητικό σχήμα.

Όπως διευκρινίζεται από διαφορετική πηγή του Μαξίμου, δεν πρόκειται να πειραχτεί η δομή στα αμιγώς οικονομικά υπουργεία.Η σημαντικότερη αλλαγή, που έρχεται για να τονώσει το αίσθημα ασφάλειας, πρόκειται να γίνει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στο οποίο επανέρχεται, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αντί του Γιάννη Οικονόμου. Παράλληλα, θα αντικατασταθεί και ο υφυπουργός Προστασίας του πολίτη, Κώστας Κατσαφάδος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, νέος υπουργός Υγείας θα είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης. Για το υπουργείο Εργασίας θεωρείται πιθανότερη η υπουργοποίηση του Θόδωρου Ρουσόπουλου. Ωστόσο, ακούγονται και τα ονόματα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Κώστα Τσιάρα, ενώ υπάρχει και το σενάριο της αναβάθμισης του υφυπουργού Βασίλη Σπανάκη.