Την ώρα που οι περισσότερες παραθαλάσσιες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας και τα νησιά γνωρίζουν μείωση στον τουρισμό λόγω της πανδημίας, ο Όλυμπος κερδίζει ολοένα και περισσότερους φίλους.

Από το προηγούμενο Σαββατοκύριακο (25-26 Ιουλίου), η επισκεψιμότητα στο “βουνό των θεών”, επανήλθε στα επίπεδα των προηγούμενων χρόνων. Όλα δείχνουν ότι ο Αύγουστος, παραδοσιακά ο μήνας με την περισσότερη κίνηση στον Όλυμπο, θα συνεχίσει να έχει ανοδική πορεία.

Το μεγαλύτερο μέρος των επισκεπτών στον Όλυμπο, προέρχεται κάθε χρόνο από διάφορες χώρες του κόσμου, από 70 διαφορετικές εθνικότητες κατά μέσο όρο. Φέτος ωστόσο, η συντριπτική πλειοψηφία (85-90%) όσων ανεβαίνουν στο βουνό είναι Έλληνες.

Μάλιστα, οι άνθρωποι του Ολύμπου παρατηρούν περισσότερους “νέους” επισκέπτες.

Ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Ολύμπου κ. Άρης Νίκας αναφέρει ότι “πιθανόν φέτος οι αποδράσεις στον Όλυμπο να λειτουργούν σαν εναλλακτική μορφή διακοπών λόγω της κατάστασης”.

Την τελευταία δεκαετία, η επισκεψιμότητα στον Όλυμπο έχει αυξηθεί κατά 200%, τάση που φαίνεται να συνεχίζεται παρά τη δυσκολία των καιρών.

Τα μέτρα προστασίας λόγω του κορωνοϊού μέσα στα καταφύγια είναι αυστηρά, με μειωμένη πληρότητα, όπως απαιτούν οι συνθήκες, αλλά ο κόσμος βρίσκει “καταφύγιο” στα αντίσκηνα. Το περασμένο Σαββατοκύριακο, το τελευταίο του Ιουλίου, το Οροπέδιο των Μουσών “φιλοξένησε” 62 αντίσκηνα.