Σύνταξη: tourismtoday.gr

Ολόκληρος ο στόλος των 10 πλοίων της Silversea Cruises έχει πλέον επανέλθει στα ταξίδια κρουαζιέρας.
Από τότε που το κρουαζιερόπλοιο Silver Moon απέπλευσε για πρώτη φορά στις 18 Ιουνίου 2021, η Silversea ηγήθηκε της παγκόσμιας επανεκκίνησης της υπερπολυτελούς κρουαζιέρας, καλωσορίζοντας με επιτυχία επισκέπτες σε όλο τον κόσμο.

Εκτός από τη φιλοξενία της μοναδικής υπερπολυτελούς παγκόσμιας κρουαζιέρας το 2022, τη μετατροπή του Silver Wind σε σκάφος κατηγορίας πάγου και την έναρξη νέων προγραμμάτων μαγειρικής και ευεξίας από την παύση της λειτουργίας του τον Μάρτιο του 2020, η κορυφαία γραμμή κρουαζιέρας του κλάδου συνέχισε την τροχιά της ανάπτυξη, παραδίδοντας τρία νέα πλοία.

«Είμαι απίστευτα περήφανος που βλέπω τώρα όλα τα πλοία μας να υποδέχονται επισκέπτες σε όλο τον κόσμο -με 10 πλοία σε λειτουργία για πρώτη φορά στην ιστορία της γραμμής κρουαζιέρας μας- μετά από μια δύσκολη περίοδο για την παγκόσμια ταξιδιωτική βιομηχανία, είπε ο Roberto Martinoli, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Silversea.

Μετά από την παγκόσμια επιστροφή της κρουαζιέρας υπερπολυτελείας, επιστρέψαμε πιο δυνατοί από πριν με την υποστήριξη του Royal Caribbean Group, με μια πιο ολοκληρωμένη υπηρεσία από πόρτα σε πόρτα, τρία νέα πλοία και διάφορες βελτιώσεις προϊόντων.

Το αγαπημένο μας Silver Wind ξεκινά τα πρώτα του ταξίδια ως σκάφος κατηγορίας πάγου, πλήρες με Zodiacs και καγιάκ, προσφέροντας στους επισκέπτες μας αξέχαστες συναντήσεις με τη φύση και την άγρια ζωή, επεκτείνοντας την κορυφαία πολική μας προσφορά στην βιομηχανία.»

Πρωταγωνιστές στην παγκόσμια επανεκκίνηση κρουαζιέρας υπερπολυτελείας

Έχοντας γίνει τα πρώτα υπερπολυτελή πλοία που απέπλευσαν μετά την πανδημία, τα νέα πλοία Silver Moon και Silver Origin της Silversea αναχώρησαν για τα παρθενικά τους ταξίδια στις 18 και 19 Ιουνίου 2021, στην Ελλάδα και τα Γκαλαπάγκος, αντίστοιχα.

Τον επόμενο μήνα, το Silver Muse έγινε το πρώτο υπερπολυτελές πλοίο που έπλευσε στην Αλάσκα, ενώ το Silver Shadow υποδέχτηκε επισκέπτες στην Ισλανδία.

Το Silver Spirit κατευθύνθηκε στη Βόρεια Ευρώπη τον Σεπτέμβριο, ενώ τα πλοία αποστολής Silver Explorer και Silver Cloud έγιναν τα πρώτα υπερπολυτελή πλοία που επέστρεψαν στην Ανταρκτική τον Νοέμβριο και το Silver Whisper υποδέχθηκε ταξιδιώτες στην Καραϊβική από τον ίδιο μήνα.

Το νεότερο πλοίο της γραμμής κρουαζιέρας, το Silver Dawn, ξεκίνησε την περίοδο των εγκαινίων του στη Μεσόγειο τον Απρίλιο του 2022.

Η μετατροπή του Silver Wind σε πλοίο αποστολής κατηγορίας πάγου

Μια ανακαίνιση, η οποία ολοκληρώθηκε τον Νοέμβριο του 2021, οδήγησε στη μετατροπή του Silver Wind σε πλοίο αποστολής κατηγορίας πάγου, πλήρες με ενισχυμένο από πάγο κύτος για κρουαζιέρες σε πολικά νερά.

Ήταν η δεύτερη φάση μιας μεγάλης ανακαίνισης που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2018 για να ανανεωθούν οι εσωτερικοί χώροι του πλοίου με νέα έπιπλα, χαλιά και περιποιήσεις τοίχων, καθώς και νέα καμπίνα ντους για να συμπληρώσουν τις μπανιέρες σε επιλεγμένες σουίτες.

Εκτός από 24 Zodiacs και 14 καγιάκ, οι επισκέπτες που ταξιδεύουν στο Silver Wind επωφελούνται τώρα από τη γνώση έως και 28 ειδικών της αποστολής, καθώς και από έναν αποκλειστικό χώρο φαγητού, ένα φωτογραφικό στούντιο με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και μια θερμαινόμενη πισίνα.

Επίσης, μεταξύ των πιο πρόσφατων βελτιώσεων είναι μια νέα προηγμένη μονάδα επεξεργασίας λυμάτων, νέες εγκαταστάσεις επεξεργασίας απορριμμάτων τροφίμων και νέοι λέβητες εξοικονόμησης καυσίμου.

Μετά την αναχώρηση από την Αθήνα στις 28 Μαΐου, το Silver Wind με 274 επισκέπτες ταξιδεύει τώρα για 14 ημέρες στα νερά της Μεσογείου και θα φτάσει στη Λισαβόνα στις 11 Ιουνίου.

Στη συνέχεια θα πραγματοποιήσει μια συλλογή από ταξίδια στη Βόρεια Ευρώπη και τα Βρετανικά Νησιά, πριν δέσει στο Ρέικιαβικ για να ξεκινήσει ένα καλοκαίρι με εξερευνήσεις στην Αρκτική που θα περιλαμβάνει μια διάσχιση του φημισμένου Βορειοδυτικού Περάσματος τον Αύγουστο.

Τον Οκτώβριο, το Silver Wind θα χαράξει ένα μονοπάτι κατά μήκος της ακτής του Ειρηνικού των Ηνωμένων Πολιτειών, της Κεντρικής Αμερικής και της Νότιας Αμερικής, που θα οδηγήσει στην παγωμένη χώρα των θαυμάτων της Ανταρκτικής για την εναρκτήρια σεζόν της στη Λευκή Ήπειρο.