Ο Γενικός Γραμματέας του UNWTO, κ. Zurab Pololikashvili και ο Ισπανός Υπουργός Βιομηχανίας, Εμπορίου και Τουρισμού, κ. Reyes Maroto, πέταξαν στις Κανάριες Νήσους για μια σειρά συναντήσεων υψηλού επιπέδου με ηγέτες του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.

Ο κ. Pololikashvili είπε ότι «Ο τουρισμός είναι ένας από τους πιο σημαντικούς οικονομικούς τομείς για τις Κανάριες Νήσους, παρέχοντας θέσεις εργασίας και μέσα διαβίωσης και υποστηρίζοντας πολλές τοπικές επιχειρήσεις. Η υπεύθυνη επανεκκίνηση του τομέα θα επιτρέψει την επιστροφή των πολλών πλεονεκτημάτων που προσφέρει ο τουρισμός και ο UNWTO χαιρετίζει τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης στον τομέα.”

Αυτή η επίσημη επίσκεψη ακολουθεί μια επιτυχημένη επίσκεψη στην Ιταλία – το πρώτο ταξίδι που πραγματοποιήθηκε αφού οι περιορισμοί στα διεθνή ταξίδια μειώθηκαν στη ζώνη Σένγκεν της Ευρώπης.

Και οι δύο επισκέψεις αναγνωρίζουν ότι ο τουρισμός είναι σωτήριος για πολλές χώρες.

Η Περιφερειακή Διευθύντρια του UNWTO για την Ευρώπη, κ. Alessandra Priante , δήλωσε:

«Η υγεία και η ασφάλεια, συμπεριλαμβανομένης της κατάστασης των συστημάτων υγειονομικής περίθαλψης, είναι τώρα βασικά στοιχεία για όλους τους προορισμούς. Αυτό πρέπει να αντικατοπτρίζεται στις στρατηγικές μάρκετινγκ και επικοινωνίας τους, τόσο τώρα καθώς ο τουρισμός ξεκινά ξανά και στο μέλλον όσο ο τομέας ανακάμπτει. Ο τουρισμός έχει αποδείξει την ανθεκτικότητά του και τη μοναδική του ικανότητα να οδηγεί την ανάκαμψη και την ανάπτυξη των κοινωνιών και θα το κάνει ξανά, και αυτή τη φορά η βιωσιμότητα και η καινοτομία πρέπει να είναι το επίκεντρο.

Παράλληλα με τις συναντήσεις με ηγέτες του δημόσιου τομέα, η αντιπροσωπεία του UNWTO είδε επίσης από πρώτο χέρι τα μέτρα που έλαβε ο ιδιωτικός τομέας για να εξασφαλίσει το υψηλότερο επίπεδο δημόσιας ασφάλειας και υγιεινής στους τουριστικούς προορισμούς.

Επίσης αξιωματούχοι του UNWTO επισκέφθηκαν καθένα από τα οκτώ νησιά του Αρχιπελάγους των Καναρίων Νήσων για να δουν τα πρωτόκολλα ασφαλείας που έχουν τεθεί σε εφαρμογή για τη μεγιστοποίηση της ασφάλειας.