Το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO) επιβεβαίωσε την παράταση της εξοχότητάς του Ahmed Al Khateeb, Υπουργού Τουρισμού της Σαουδικής Αραβίας, στη θέση του Προέδρου για το 2024.

Η απόφαση αυτή λήφθηκε κατά την 25η σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του UNWTO, η οποία πραγματοποιήθηκε στο την πόλη Σαμαρκάνδη του Ουζμπεκιστάν.

Η εν λόγω απόφαση λήφθηκε κατά την 25η σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του UNWTO, η οποία πραγματοποιήθηκε στο την πόλη Σαμαρκάνδη του Ουζμπεκιστάν.

Η Εξοχότητά του Ahmed bin Aqil Al-Khateeb δήλωσε: «Η πρώτη θητεία του Εκτελεστικού Συμβουλίου, υπό την ηγεσία του Βασιλείου το 2023, χαρακτηρίστηκε από πρωτοβουλίες που συνδύαζαν τη συνεργασία, την καινοτομία και την πρόοδο. Τα επιτεύγματα βασίστηκαν στο κοινό όραμα, τη συνεργασία και τη σταθερή δέσμευση όλων των κρατών μελών».

Πρόσθεσε, «Μαζί, έχουμε ανοίξει το δρόμο για να δημιουργήσουμε ένα όραμα για έναν ευέλικτο τουριστικό τομέα. Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε τον ηγετικό μας ρόλο το 2024 και παραμένουμε στο μυαλό μας στις προσδοκίες και τις ελπίδες όλων των κρατών μελών. Θα εργαστούμε επιμελώς για να επιτύχουμε τους στόχους μας για να διασφαλίσουμε ότι ο τουριστικός τομέας θα συνεχίσει να προωθεί τις οικονομικές ανταλλαγές, την πολιτιστική σύγκλιση και τις ανθρωπιστικές συνδέσεις μεταξύ των χωρών σε όλο τον κόσμο».