Για δεύτερη θητεία (2022-2025) θα βρίσκεται στο τιμόνι του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO) ο Zurab Pololikashvili.

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο του UNWTO στη διάσκεψη του στην Ισπανία ψήφισε υπέρ της επανεκλογής για τον εν ενεργεία Γενικό Γραμματέα Zurab Pololikashvili.

“Θα είναι πραγματική τιμή να ηγούμαι του UNWTO για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, έγραψε στον λογαριασμό του στο twitter ο Zurab Pololikashvili.

Ευχαριστώ τα μέλη του UNWTO που υποστήριξαν την υποψηφιότητά μου και το όραμα μου για έναν τομέα που σημαίνει τόσα πολλά για τόσους πολλούς ανθρώπους,  συμπεριλαμβανομένου και εμένα. Ας ενωθούμε τώρα και #RestartTourism!”

Ο Zurab Pololikashvili είναι γεωργιανός πολιτικός και διπλωμάτης, ο οποίος σήμερα υπηρετεί ως Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού.

Από το 2005 έως το 2009 ήταν υφυπουργός Εξωτερικών της Γεωργίας και υπηρέτησε ως πρεσβευτής στην Ισπανία, το Μαρόκο, την Αλγερία και την Ανδόρα.

Εκτός από τη μητρική του γεωργιανή, μιλάει άπταιστα τέσσερις από τις πέντε επίσημες γλώσσες του UNWTO, όλες εκτός από τα αραβικά.