leivadas-eotΑρκετές σημαντικές συναντήσεις είχε μέσα στο πλαίσιο της μεγάλης έκθεσης για την κρουαζιέρα (Cruise Shipping), που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Μαϊάμι των Ηνωμένων Πολιτειών, ο γενικός γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), κ. Πάνος Λειβαδάς.

Συγκεκριμένα, ο κ. Λειβαδάς συναντήθηκε με τους Lefebvre D’ Ovidio και Robert Ashdown, πρόεδρο και γενικό γραμματέα αντίστοιχα της Διεθνούς Ένωσης Κρουαζιερόπλοιων CLIA Europe, τον Larry Pimentel, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Azamara Yacht Cruises, θυγατρική εταιρεία της Royal Caribbean Cruises International, τον Giora Israel, αντιπρόεδρο της Carnival Corp, τον Roberto Giorgi, πρόεδρο της V-Ships και την Jo-Ann Arnat, αντιπρόεδρο με αρμοδιότητα τις τουριστικές επιχειρήσεις της Disney Cruise Line.

Κατά τις συναντήσεις αυτές, ο κ. Λειβαδάς είχε την ευκαιρία να τονίσει τις θετικές εξελίξεις που έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα, όπως η άρση περιορισμών, το νέο επενδυτικό πλαίσιο, τις νέες μεταρρυθμίσεις και πρωτοβουλίες, καθώς και την άριστη συνεργασία με την ιδιωτική πρωτοβουλία.

Όπως τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, η κρουαζιέρα, ιδιαίτερα για το αμερικανικό κοινό, αποτελεί δυναμικά αναπτυσσόμενο κλάδο, με πολύ μεγάλες προοπτικές για την τουριστική βιομηχανία της χώρας μας και συνεπώς για την οικονομία μας.

Επίσης, επεσήμανε ότι τόσο στις ΗΠΑ όσο και προηγουμένως στην Ευρώπη, όπως στη διεθνή τουριστική έκθεση του Βερολίνου (ΙΤΒ), οι μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις στον τομέα της κρουαζιέρας εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για τη φετινή χρονιά, διαπιστώνοντας ότι στον κλάδο τους η Ελλάδα είναι εξαιρετικά ελκυστική.