Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Jet2.com και η easyJet Holidays εξέδωσαν προειδοποίηση προς τους Βρετανούς ταξιδιώτες μετά την φωτιά που έπληξε χθες Δευτέρα την Κω και την Χίο.

Τα σχέδια τους για καλοκαιρινές διακοπές στην Ελλάδα ενδέχεται να καταστραφούν λόγω των δασικών πυρκαγιών.

Οι τουρίστες στο νησί της Δωδεκανήσου απομακρύνθηκαν με πούλμαν από τα ξενοδοχεία σε αφαλείς περιοχές.
Περισσότεροι από 100 πυροσβέστες έδωσαν μάχη με τις φλόγες με την υποστήριξη αεροσκαφών και ελικοπτέρων από την Αθήνα.

Στην Ελλάδα ξέσπασαν συνολικά 52 πυρκαγιές το προηγούμενο 24ωρο, εκ των οποίων οι 44 αντιμετωπίστηκαν στα πρώτα στάδια.

Οπως υπογραμμίζει σε ανακοίνωση της η Jet2 «είμαστε ενήμεροι για την κατάσταση σχετικά με τις πυρκαγιές στην περιοχή Καρδάμαινα της Κω.

Η ασφάλεια και η ευημερία των πελατών και των συναδέλφων μας είναι πάντα η πρώτη μας προτεραιότητα και συνιστούμε στους πελάτες μας στο νησί να ακολουθούν τις οδηγίες των τοπικών αρχών.

Οι πτήσεις μας πρόκειται να εκτελεστούν όπως ήταν προγραμματισμένο σήμερα και το αεροδρόμιο παραμένει σε λειτουργία.

Ωστόσο, λόγω της κατάστασης, το αεροδρόμιο μπορεί να έχει συμφόρηση και να έχετε περισσότερους χρόνους αναμονής από τους κανονικούς.»

Η easyJet Holidays δήλωσε ότι «παρακολουθεί στενά την κατάσταση» στην Κω και συνεργάζεται με τις ομάδες της στον προορισμό.

Για τους πελάτες που έχουν εκκενωθεί από το ξενοδοχείο τους, μέλη της ομάδας μας θα παρέχουν περαιτέρω υποστήριξη και καθοδήγηση, επομένως ζητάμε από τους πελάτες μας να γνωστοποιηθούν σε αυτούς τους εκπροσώπους.

Για όσους πρόκειται να ταξιδέψουν στην Κω τις επόμενες ημέρες, το μεγαλύτερο μέρος του νησιού δεν επηρεάζεται επί του παρόντος, επομένως οι διακοπές συνεχίζονται όπως είχε προγραμματιστεί και ισχύουν οι κανονικοί όροι και προϋποθέσεις κράτησης.

Έχουμε επικοινωνήσει προληπτικά με όσους πρόκειται να ταξιδέψουν στην πληγείσα περιοχή της Καρδάμαινας, σχετικά με τις διακοπές τους».

Το Jet2 προειδοποίησε επίσης για καθυστερήσεις στις πτήσεις στα νησιά της ανατολικής Μεσογείου και των Βαλεαρίδων μέχρι την Τετάρτη, λόγω καταιγίδων σε πολλές περιοχές της ανατολικής Ευρώπης.