Έως το τέλος του έτους αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του το νέο ξενοδοχείο της Four Seasons στη Σαουδική Αραβία, σε συνεργασία με την εταιρεία ανάπτυξης Dar Al Omran Company.

Το ακίνητο θα βρίσκεται στην καρδιά της Μεδίνας και θα διαθέτει 246 δωμάτια και σουίτες, πολλές επιλογές εστιατορίων και lounge, εκτεταμένους χώρους συνεδριάσεων και εκδηλώσεων, γυμναστήριο και άρτια εξοπλισμένο σπα.

Η τοποθεσία επιλέχθηκε στρατηγικά , καθώς γειτνιάζει με το Al-Masjid an-Nabawi, ένα από τα πιο ιστορικά και σημαντικά μνημεία της περιοχής, γνωστό και ως Τζαμί του Προφήτη. Η πόλη προσελκύει εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο στα κέντρα τέχνης, τα μουσεία και τα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς που περιλαμβάνουν το εμπνευσμένο όρος Uhud και το τζαμί Quba.

Τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του καταλύματος έχει αναλάβει η HKS, ενώ η LW Design Group είναι επικεφαλής του εσωτερικού σχεδιασμού των δωματίων και των κοινόχρηστων χώρων.

Σύγχρονα σχεδιαστικά στοιχεία του Al-Masjid an-Nabawi θα εισαχθούν στην αισθητική του ξενοδοχείου, διασφαλίζοντας ότι η πολιτιστική και πνευματική ταυτότητα της Μεδίνας θα αντικατοπτρίζεται σε όλο το Four Seasons Hotel Madinah.

Σε δηλώσεις του το υψηλόβαθμο διοκητικό στέλεχος της αλυσίδας φιλοξενίας κ. Bart Carnahan τόνισε: “Καθώς συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε το χαρτοφυλάκιό μας στο Βασίλειο, είμαστε ενθουσιασμένοι που θα παρουσιάσουμε το Four Seasons Hotel Madinah σε μια από τις πιο συναρπαστικές αγορές της Σαουδικής Αραβίας.

Μαζί με τους συνεργάτες μας στην εταιρεία Dar Al Omran, είμαστε αφοσιωμένοι στο να τιμήσουμε την ιστορική σημασία της πόλης και την αξία του ως ένας ιδιαίτερα σεβαστός προορισμός για τον ισλαμικό κόσμο, ενώ παράλληλα καλωσορίζουμε μια νέα γενιά επισκεπτών για να ανακαλύψουν όλα όσα έχει να προσφέρει η πόλη.”

Το νέο αυτό ακίνητο θα ενταχθεί στο αυξανόμενο χαρτοφυλάκιο ξενοδοχείων Four Seasons στη Σαουδική Αραβία, όπως το Four Seasons Hotel Riyadh at Kingdom Centre και το επερχόμενο Four Seasons Hotel Diriyah, Σαουδική Αραβία, το Four Seasons Hotel and Private Residences Jeddah at the Corniche, το Four Seasons Resort Red Sea at Shura Island, το Four Seasons Resort NEOM at Sindalah και το Four Seasons Resort and Residences AMAALA at Triple Bay.