Σύνταξη: tourismtoday.gr

Μετά την πιλοτική εφαρμογή της TUI Tours στο Βέλγιο στα τέλη του 2022, ο ευρωπαϊκός  ταξιδιωτικός όμιλος επεκτείνει την παρουσία της πλατφόρμας και σε άλλες χώρες.

Η πλατφόρμα round trip επιτρέπει τη δυναμική δημιουργία ταξιδιωτικών σχεδίων με τιμές και διαθεσιμότητα σε πραγματικό χρόνο μέσω drag and drop.

Ταξιδιώτες ή ταξιδιωτικοί πράκτορες μπορούν να επιλέξουν από ομαδικά ή μεμονωμένα δρομολόγια σε 30 χώρες. Αυτά μπορούν στην συνέχεια να τα εξατομικεύσουν σε πραγματικό χρόνο με πρόσβαση σε πτήσεις, καταλύματα, μεταφορές, ενοικίαση αυτοκινήτου, εμπειρίες και οδηγούς του TUI Group.

Προσθήκη στο TUI Musement

Το TUI Tours είναι μια προσθήκη στον τομέα ανάπτυξης σε περιηγήσεις και δραστηριότητες της θυγατρικής TUI Musement με έδρα την Πάλμα ντε Μαγιόρκα.

Ενώ το TUI Musement, παρόμοιο με το Get your Guide ή το Viator, προσφέρει κυρίως ημερήσιες εκδρομές, το TUI Tours επιτρέπει μεμονωμένη διαμόρφωση ταξιδιών που διαρκούν αρκετές ημέρες.
Στον τομέα αυτό δραστηριοποιείται και η διεθνώς ενεργή start up Tour Radar, με έδρα τη Βιέννη.

Παρόμοια με το Musement, το TUI Tours βασίζεται στο περιεχόμενο του ταξιδιωτικού ομίλου, όπως ξενοδοχεία και ενοικιάσεις αυτοκινήτων.

Μεγάλη αγορά λίγο ψηφιοποιημένη

Η παγκόσμια αγορά round trip υπολογίζεται στα 100 δις δολάρια και αυξάνεται. Ταυτόχρονα, εξακολουθεί να είναι ελάχιστα ψηφιοποιημένη και εξαιρετικά κατακερματισμένη.
Σύμφωνα με την TUI, ο Όμιλος είχε περισσότερους από 500.000 πελάτες round trip από το 2018.