Την επέκταση του αεροδρομίου στη Νάξο προωθεί το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με στόχο να μεγαλώσει ο αεροσταθμός, το πεδίο ελιγμών του διαδρόμου προσαπογειώσεων και να γίνει διαμόρφωση στον περιβάλλοντα χώρο καθώς τα τελευταία χρόνια οι πτήσεις προς το όμορφο νησί των Κυκλάδων είναι όλο και περισσότερες.

Από τα τέλη του 2020 ξεκίνησε η εκπόνηση μιας μελέτης με δωρεά από ιδιώτη. Τον Απρίλιο του 2021 υποβλήθηκε από την εταιρεία ΝΑΜΑ η μελέτη ανάπτυξης του νέου τερματικού σταθμού στον αερολιμένα Νάξου η οποία αναθεωρήθηκε τον Ιούλιο. Ακολούθησαν οι μελέτες γεωτεχνικής έρευνας.

Η τελευταία εξέλιξη στην ωρίμανση του έργου ήταν η έγκριση πριν από μερικές ημέρες των μελετών τόσο για την επέκταση και αναβάθμιση του αεροσταθμού όσο και της μελέτης γεωτεχνικών ερευνών.

Επίσης πριν από μερικές ημέρες εγκρίθηκε η μελέτη για την επέκταση και βελτίωση του πεδίου ελιγμών Κρατικού Αερολιμένα Νάξου (ΚΑΝΞ) με μελετητή και πάλι την ΝΑΜΑ.

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα πλάνα, το μήκος του διαδρόμου θα επεκταθεί στα 1.200 μ, θα κατασκευαστεί ζώνη ασφαλείας διαδρόμου (Runway End Safety Area, RESA) και στις δύο πλευρές του, θα κατασκευαστούν δύο νέους τροχοδρόμοι, ενώ το πεδίο ελιγμών θα μεγαλώσει κατά 8.000 τ.μ. και το κτίριο του αερολιμένα κατά 2.100 τ.μ.

Το συνολικό εμβαδόν των απαλλοτριωθέντων ακινήτων θα ανέλθει στα 84.464,70 τ.μ. Η δαπάνη, ποσού 400.000 ευρώ, καλύπτεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.