Η Etihad Aviation Group και η Lufthansa German Airlines, μέλος του μεγαλύτερου αεροπορικού ομίλου στην Ευρώπη, παρουσίασαν τις λεπτομέρειες μιας νέας εμπορικής συνεργασίας.

Οι δύο αεροπορικοί όμιλοι έχουν συνάψει συμφωνία 100 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ για τη διεθνές τροφοδοσία και ένα μνημόνιο συμφωνίας (ΜΣ) να συνεργαστούν σύμφωνο συνεργασίας για την επισκευή και τον τεχνικό έλεγχο των αεροσκαφών.

Απευθυνόμενοι σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Άμπου Ντάμπι, οι διευθύνοντες σύμβουλοι των αεροπορικών ομίλων διατύπωσαν τα σχέδια προκειμένου να διευρύνουν την εμπορική τους συνεργασία.

Ο κ. James Hogan, Etihad Aviation Group President και Chief Executive Officer, δήλωσε: « Οι συμφωνίες βρίσκονται στο επίκεντρο της στρατηγικής μας και παραμένουν το θεμέλιο μας ώστε να είμαστε ανταγωνιστικά αποτελεσματικοί και αποδοτικοί σε μια σύνθετη και ανταγωνιστική παγκόσμια αγορά».

«Η συνεργασία μας με έναν από τους πιο καταξιωμένους ομίλους στο χώρο των αερομεταφορών είναι αναμφίβολα η πιο σημαντική συνεργασία με έναν αερομεταφορέα, με τον οποίο δεν υπάρχει μετοχική αλληλεξάρτηση, που έχουμε ανακοινώσει ποτέ.

«Αυτή η συνεργασία είναι η βάση για μια πιο ολοκληρωμένη και ευρεία συνεργασία σε πολλαπλά επίπεδα μεταξύ των δύο εταιρειών. Το γεγονός αυτό δείχνει τη δέσμευση του Διοικητικού Συμβουλίου της Etihad Aviation Group και του Άμπου Ντάμπι στην ευρωπαϊκή στρατηγική για την ανάπτυξή μας.»

Ο κ. Carsten Spohr, Lufthansa Group Chairman και Chief Executive Officer, επισήμανε: «Καλωσορίζουμε την ευκαιρία να δυναμώσουμε τη συνεργασία μας με την Etihad Aviation Group. Σε συνεργασία έχουμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε προστιθέμενη αξία στους πελάτες και τους  μετόχους μας. Η συνεργασία με την Etihad Aviation Group ταιριάζει απόλυτα με την παγκόσμια στρατηγική της Lufthansa Group’s για τους επιβάτες των αερομεταφορέων μας καθώς και τις εταιρείες παροχής υπηρεσιών μας.»  

Το τετραετές συμβόλαιο προβλέπει ότι η Lufthansa’s LSG Sky Chefs θα παρέχει διεθνείς υπηρεσίες τροφοδοσίας στην Etihad Airways σε 16 πόλεις ανά την Ευρώπη, την Ασία και την Αμερική. Αυτό κάνει τη LSG το μεγαλύτερο πάροχο τροφοδοσιών για τον εθνικό αερομεταφορέα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, που έχει έδρα εκτός των Εμιράτων.

Η Etihad Aviation Group και η Lufthansa Technik (LHT) επίσης υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας με  σκοπό τη διερεύνηση της συνεργασίας τους  στον τομέα της συντήρησης, και επισκευαστικών υπηρεσιών για όλη την Etihad Airways και τους στρατηγικούς συνεργάτες της, αφήνοντας ανοικτά πολλά ενδεχόμενα για συνεργασία με την Etihad Airways Engineering.

Η Etihad Airways και Lufthansa επίσης εξετάζουν την περεταίρω συνεργασία τους σε πολλαπλά επίπεδα, συμπεριλαμβανομένων των εμπορευματικών δραστηριοτήτων, προμηθειών και υπηρεσιών μεταφοράς επιβατών προκειμένου να βελτιώσουν την ανταγωνιστική τους προσφορά σε παγκόσμιο επίπεδο καθώς και στην ευρωπαϊκή αγορά.

Ήδη έχουν ανακοινωθεί οι πτήσεις κοινού κωδικού μεταξύ των δύο αεροπορικών ομίλων, για πτήσεις μεταξύ του Άμπου Ντάμπι και της Γερμανίας. Η Lufthansa θα τοποθετήσει τον κωδικό της “LH” στις πτήσεις της Etihad Airways, που θα πραγματοποιούνται για δύο φορές την ημέρα, μεταξύ του κόμβου της στο Άμπου Ντάμπι και των δύο αεροδρομίων της στη Φρανκφούρτη και στο Μονάχο. Η Etihad θα τοποθετήσει τον κωδικό της “EY” στις διηπειρωτικές πτήσεις μεγάλων αποστάσεων της Lufthansa, χωρίς ενδιάμεση στάση, μεταξύ της έδρας της στη Φρανκφούρτη, την επιχειρηματική και εμπορική πρωτεύουσα της Γερμανίας, και το Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας και της Κολομβιανής πρωτεύουσας, Μπογκοτά, μετά την κυβερνητική έγκριση.

Η συμφωνία για τις πτήσεις κοινού κωδικού θα αυξήσουν τις παγκόσμιές διασυνδέσεις και των δύο αερομεταφορέων, προσφέροντας στη Lufthansa τη δυνατότητα να αυξήσει την πρόσβαση σε σημαντικές αγορές που τροφοδοτούν όλη την ινδική υπο-ήπειρο, μέσω Άμπου Ντάμπι, ενώ η Etihad θα αποκτήσει πρόσβαση στη Νότια Αμερική μέσω της Γερμανίας.

Για τη διευκόλυνση τόσο στη συνδεσιμότητα και την εμπειρία των πελατών που σχετίζονται με τις πτήσεις κοινού κωδικού, η αεροπορική εταιρεία με έδρα το Άμπου Ντάμπι, παρέχει τις υπηρεσίες της από τους κόμβους της Lufthansa, από το Terminal 2 στο Terminal 1 στη Φρανκφούρτη και το Terminal 1 στο Terminal 2 στο Μόναχο.

Ο Όμιλος Lufthansa το Δεκέμβριο του 2016 υπέγραψε συμφωνία με airberlin, στην οποία η Etihad Aviation Group κατέχει το 29% των μετοχών της, για την πλήρη-μίσθωση 38 αεροσκαφών. Η Eurowings, ο απευθείας φορέας της Lufthansa, θα προβεί στην πλήρη-μίσθωση 33 αεροσκαφών, καθώς και η Austrian Airlines, η αεροπορική εταιρεία του Ομίλου Lufthansa, θα αναλάβει πέντε αεροσκάφη. Η συμφωνία μεταξύ της Eurowings και Air Berlin, η οποία υπεγράφη στις 16 Δεκεμβρίου 2016, θα διαρκέσει για έξι χρόνια και θα ξεκινήσει στις 10 Φεβρουαρίου 2017, εφόσον το πρώτο αεροσκάφος θα αρχίσει να λειτουργεί για λογαριασμό της Eurowings.