Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η επί δεκαετίες συνεργασία του αεροδρομίου Μονάχου και της Lufthansa θα επεκταθεί με στόχο την βιωσιμότητα και περαιτέρω καινοτομίες.
Μεταξύ άλλων, το αεροδρόμιο πρόκειται να συνδεθεί με το σιδηροδρομικό δίκτυο μεγάλων αποστάσεων ICE, ταξίδια με τρένο υψηλής ταχύτητας.

Η Flughafen München GmbH (FMG) -ο φορέας εκμετάλλευσης του αεροδρομίου Μονάχου- και η Lufthansa θέλουν να προωθήσουν την περαιτέρω βιώσιμη ανάπτυξη του αεροδρομίου.
Το αεροδρόμιο πρόκειται να αναπτυχθεί σε κόμβο διατροπικών μεταφορών.
Επιπλέον, η υποδομή του τερματικού σταθμού θα επεκταθεί σύμφωνα με τη ζήτηση και θα προωθηθεί η ψηφιοποίηση και οι καινοτομίες στις λειτουργίες.

Και οι δύο πλευρές βλέπουν επείγουσα ανάγκη δράσης για τη σύνδεση του αεροδρομίου με το σιδηροδρομικό δίκτυο μεγάλων αποστάσεων/ICE.
Αυτό περιλαμβάνει επίσης τη βελτιστοποίηση των τοπικών και περιφερειακών μεταφορών. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να γίνουν πιο βιώσιμα τα ταξίδια από και προς το αεροδρόμιο και να αυξηθεί η λεκάνη απορροής.

Το αεροδρόμιο θα πρέπει να είναι ουδέτερο ως προς το CO₂ έως το 2030

Σύμφωνα με την FMG, η υποδομή του αερολιμένα θα πρέπει να είναι ουδέτερη ως προς το CO₂ έως το 2030.

Αυτό περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, νέα κτίρια με αποδοτική κλιματική αλλαγή, τον εκσυγχρονισμό υφιστάμενων κτιρίων και λειτουργικών εγκαταστάσεων και τη μετατροπή του στόλου οχημάτων σε ηλεκτρικά οχήματα.

Η Lufthansa, εν τω μεταξύ, στοχεύει να μειώσει κατά το ήμισυ τις καθαρές εκπομπές CO₂ εντός του ίδιου χρονικού πλαισίου, σε σύγκριση με το 2019 αγωνιζόμενη για ένα ουδέτερο ισοζύγιο CO₂ έως το 2050.

Η συνεργασία FMG και Lufthansa για τη δημιουργία και την επέκταση της κυκλοφορίας των κόμβων χρονολογείται από τη δεκαετία του 1990.

Με την κοινή κατασκευή και λειτουργία του Terminal 2, οι δύο εταιρείες είχαν ξεκινήσει ένα μοντέλο συνεργασίας μοναδικό στην Ευρώπη.
Στόχος είναι να καθιερώσουν το αεροδρόμιο του Μονάχου ως αποτελεσματικό κόμβο για την παγκόσμια εναέρια κυκλοφορία. Το 2016 τέθηκε σε λειτουργία το δορυφορικό κτίριο, το οποίο αντιπροσώπευε το πρώτο στάδιο επέκτασης της συνεργασίας.