Ο Όμιλος Air France-KLM και η Etihad Airways υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) για να εμβαθύνουν τη συνεργασία τους σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένων των επιχειρήσεων επιβατών, προγραμμάτων πίστης, ανάπτυξης ταλέντων και συντήρηση.

Η σημαντική τελετή πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του Ομίλου Air France-KLM στο Παρίσι, με τίμηση από τον Angus Clarke, Chief Commercial Officer της Air France-KLM , και τον Arik De, Chief Revenue Officer της Etihad Airways.

Με τις ρίζες της σε μια συμφωνία κοινής χρήσης κωδικών και διασύνδεσης από το 2012, αυτή η συνεργασία, που εκκρεμούν ρυθμιστικές εγκρίσεις, ανοίγει το δρόμο για περισσότερες από 40 νέες διαδρομές που καλύπτουν την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Ασία-Ειρηνικό και την Αυστραλία. Για τους λάτρεις των ταξιδιών, αυτές οι διαδρομές είναι ήδη διαθέσιμες για κράτηση, με στόχο τη χειμερινή περίοδο του 2023.

Εκτός από την επέκταση του δικτύου δρομολογίων τους, το Μνημόνιο Συνεργασίας προβλέπει ενισχυμένα προνόμια για τους πιστούς τους επιβάτες.

Τα μέλη τόσο του Flying Blue όσο και του Etihad Guest μπορούν πλέον να συγκεντρώνουν και να χρησιμοποιούν μίλια σε Air France, KLM και Etihad.

Επιπλέον, οι αεροπορικές εταιρείες πρόκειται να διερευνήσουν ευκαιρίες σχετικά με τη συνεγκατάσταση τερματικού σταθμού, την αμοιβαία πρόσβαση στο σαλόνι και την κοινή εξυπηρέτηση εδάφους.

Επί του παρόντος, η Etihad έχει καθημερινές δραστηριότητες που συνδέουν το Παρίσι-Charles de Gaulle και το Amsterdam Schiphol με το διεθνές αεροδρόμιο του Άμπου Ντάμπι.

Από τις 29 Οκτωβρίου 2023, η Air France είναι έτοιμη να προσφέρει καθημερινές πτήσεις μεταξύ Παρισιού-Σαρλ ντε Γκωλ και διεθνούς αεροδρομίου του Άμπου Ντάμπι.