Η JetBlue και η Icelandair έχουν επεκτείνει τη συμφωνία κοινού κωδικού τους για να συμπεριλάβουν πτήσεις της Icelandair από το Ρέικιαβικ προς επτά προορισμούς στην ηπειρωτική Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η JetBlue είχε ήδη τοποθετήσει τον κωδικό της στις πτήσεις της Icealandair προς το Ρέικιαβικ από τη Βοστώνη, το Νιούαρκ και τη Νέα Υόρκη JFK .

Με την επέκταση, οι πελάτες της JetBlue μπορούν επίσης να κάνουν κρατήσεις για δρομολόγια της Icelandair πέραν του Ρέικιαβικ προς ΓλασκώβηΣκωτία, Μάντσεστερ, Αγγλία, Ελσίνκι, Φινλανδία, Όσλο, Νορβηγία, Άμστερνταμ, Κοπεγχάγη, Δανία και Στοκχόλμη, Σουηδία.

Οι νέες πτήσεις κοινού κωδικού είναι πλέον διαθέσιμες για κρατήσεις στην ιστοσελίδα της JetBlue.

Η Icelandair και η JetBlue ξεκίνησαν τη συνεργασία τους με κοινό κωδικό το 2011. Οι αερομεταφορείς προσφέρουν επίσης αμοιβαία συσσώρευση πόντων επιβράβευσης και δήλωσαν ότι σκοπεύουν να αρχίσουν σύντομα να προσφέρουν αμοιβαία εξαργύρωση πόντων επιβράβευσης.

Η Alaska Airlines επεκτείνει την κοινή χρήση κωδικού με την BA

Σε άλλα νέα για τις κοινές πτήσεις κωδικού την Τρίτη, τα μέλη της Oneworld Alaska Airlines και British Airways δήλωσαν ότι επέκτειναν τη συνεργασία τους με 16 νέες κοινές πτήσεις κωδικού σε πτήσεις που εκτελούνται από την Alaska πέραν του Σιάτλ, του Σαν Φρανσίσκο και του Λος Άντζελες.

Δεν ανακοινώθηκαν συγκεκριμένα δρομολόγια.

Από την ένταξή της στην Oneworld στα τέλη Μαρτίου, η Alaska έχει υλοποιήσει συνεργασίες κοινού κωδικού με την Qatar Airways και την Iberia και έχει επεκτείνει τις συνεργασίες της με τα μέλη της συμμαχίας American, CathayFinnair και τώρα με την British Airways.