Προχωρούν επενδύσεις σε δύο ξενοδοχεία σε Χαλκιδική και Σύβοτα, με τους αρμόδιους φορείς να εγκρίνουν τις σχετικές άδειες.

  • Συγκεκριμένα η Περιφερεική Υπηρεσία Τουρισμού Ηπείρου αποφάσισε την υπαγωγή νέου προς κατασκευή ξενοδοχείου σε πρότυπες περιβαλλοντικές δεσμεύσεις.
    Πρόκειται για μονάδα 4* δυναμικότητας 27 κλινών που βρίσκεται εκτός σχεδίου στα Σύβοτα, στο τεμάχιο 1133 της διανομής αγροκτήματος Συβότων, του Δ. Ηγουμενίτσας, της Π.Ε. Θεσπρωτίας. Φορέας του έργου είναι η εταιρία ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΜΟΥΣΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε.
  • Επιπλέον η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Άγιου Όρους προχώρησε στην “ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 826923/2023 ΟΙΚ. ΑΔΕΙΑΣ ΚΑΤ. 1 ΓΙΑ ΑΝΑΚΑΙdooΝΙΣΗ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΠΑΛΛΗΝΗ ΜΕ ΑΛΛΑΓΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ, ΟΨΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ» σε υφιστάμενες ξενοδοχειακές Μονάδες Palini Hotel στη θέση Σωλήνας Καλλιθέας”. Η αναθεώρηση περιλαμβάνει την ριζική ανακαίνιση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων και συγκεκριμένα την αλλαγή εσωτερικών διαρρυθμίσεων, την τροποποίηση των όψεων όλων των κτηρίων και στην αλλαγή διαμόρφωσης περιβάλλοντα χώρου. Οι εργασίες θα γίνουν στα πλαίσια της αναθεώρησης της 826923/2023 οικ. άδειας που είναι σε ισχύ και αφορά την καθαίρεση εσωτερικών διαρρυθμίσεων σε όλα τα κτήρια του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Παλλήνη, νομιμοποίηση με το άρθρο 94 του Ν.4495/17 της αλλαγής διαστάσεων και θέσης της κεντρικής κολυμβητικής δεξαμενής στο ξενοδοχείο Παλλήνη η οποία κατασκευάστηκε μετά τις 28.07.2011 και η οποία δε δύναται να υπαχθεί στο άρθρο 96 του Ν.4495/2017, καθώς και σε ενίσχυση του φέροντος οργανισμού των ξενοδοχείων «Pallini Beach Hotel» και «Hera».

Αναλυτικά οι εργασίες

Εργασίες τοποθέτησης εξωτερικής θερμομόνωσης σε όλες τις εξωτερικές πλευρές των ξενοδοχείων «Pallini Beach Hotel» και «Hera», στο κτίριο «Pallini Bungalows» καθώς και στο κτίριο της ταβέρνας «Ακρογιάλι», της κλειστής κολυμβητικής δεξαμενής «White Dome» και στο κτίριο των θαλάσσιων σπορ, σύμφωνα με την νέα μελέτη ενεργειακής απόδοσης. Οι όψεις των κτηρίων τροποποιούνται ελάχιστα και όπου αυτό είναι αναγκαίο. Η σύνθεση τους παραμένει η ίδια, όπως τις οραματίστηκαν οι αρχιτέκτονες το 1970, με πιο γήινα χρώματα Γίνεται χρήση τριπτών και αδρών κονιασμάτων σε μπεζ αποχρώσεις

Αντικατάσταση των εξωτερικών κουφωμάτων με νέα ενεργειακά κουφώματα αλουμινίου με ανοδίωση σε χρώμα γκρι – καφέ.

Τα υφιστάμενα συμπαγές στηθαία στους εξώστες καθαιρούνται και στην θέση τους τοποθετούνται νέα κιγκλιδώματα αλουμινίου χρώματος μπεζ. Σε τμήματα στο ισόγειο του Pallini Beach Hotel, όπου υπάρχει υφιστάμενη επένδυση με πέτρα της περιοχής, αυτή παραμένει

Ο υπαίθριος χώρος του συγκροτήματος οργανώνεται με μεγάλης έκτασης φυτεύσεις και δεντροφυτεύεις, με αδρά και αντιολισθητικά υλικά (βοτσαλωτό σκυρόδεμα, αρμολογημένο τσιμέντο)

Στην περιοχή του Hotel Ήρα θα κατασκευαστούν νέες ιδιωτικές πισίνες έμπροσθεν από τα δωμάτια του ισογείου. Επιπλέον πιο μπροστά από αυτές και σε απόσταση 5 μ. θα κατασκευαστεί κοινόχρηστη πισίνα με διαστάσεις 36,00xx8,65 μ. 6. Στην ευρύτερη περιοχή των Pallini Bungalows μπροστά σε κάθε ένα Bungalow θα κατασκευαστεί ιδιωτική πισίνα.