Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Τουρισμού της Ρωσίας δημοσίευσε τους όρους σχετικά με τις εξαγωγικές πτήσεις και εκδρομές με μη επιστρέψιμα εισιτήρια που υπόκεινται στην επιδότηση που χορηγείται για ταξιδιωτικούς πράκτορες στον τομέα του εξερχόμενου τουρισμού.

Η επιδότηση έχει 2 στόχους – αποζημίωση στους ταξιδιωτικούς πράκτορες που πλήρωσαν τους τουρίστες πλήρη αποζημίωση για τα ακυρωμένα ταξίδια, η οποία περιελάμβανε εισιτήρια με αμετάκλητες τιμές, καθώς και αποζημίωση στους ταξιδιωτικούς πράκτορες για εξαγωγικές πτήσεις.

Όπως ορίστηκε, μόνο τα μη επιστρεπτέα εισιτήρια που ήταν μέρος των περιηγήσεων που δεν πραγματοποιήθηκαν από τις 24 Ιανουαρίου έως τις 30 Μαρτίου 2020 υπόκεινται στην επιχορήγηση. Οι εκδρομές με μη επιστρέψιμα εισιτήρια που ακυρώθηκαν μετά τις 30 Μαρτίου δεν περιλαμβάνονται στην επιδότηση.

Ταυτόχρονα, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Τουρισμού εξήγησε ότι πρόκειται για αποζημίωση για τις τιμές μόνο ρωσικών αεροπορικών εταιρειών. Οι ξένες αεροπορικές εταιρείες ανακοίνωσαν ξεχωριστά στους επιβάτες τους όρους επιστροφής.

Λαμβάνοντας υπόψη την εξήγηση του αρμόδιου φορέα, το μεγαλύτερο μέρος της επιδότησης θα δοθεί στους ταξιδιωτικούς πράκτορες για την εξαγωγή τουριστών από το εξωτερικό.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Τουρισμού, από τις 17 έως τις 30 Μαρτίου, οι Ρώσοι ταξιδιωτικοί πράκτορες επέστρεψαν στη χώρα περίπου 160.000 τουρίστες από 43 χώρες του κόσμου.

Συνολικά, διατέθηκαν 3,5 δισεκατομμύρια ρούβλια (44εκ. ευρώ) για επιδοτήσεις σε ταξιδιωτικούς πράκτορες στον τομέα του εξερχόμενου τουρισμού (τόσο για την εξαγωγή τουριστών από άλλες χώρες όσο και για αποζημίωση πελατών για κρατήσεις με μη επιστρεπτέα εισιτήρια).