Σύνταξη: tourismtoday.gr

Πλήρης επιβεβαίωση του αποκλειστικού δημοσιεύματος του Tourismtoday, σχετικά με την τοποθέτηση του Ανδρέα Φιορεντίνου, στην θέση του νέου γενικού γραμματέα του ΕΟΤ.

Πριν από λίγο ανακοινώθηκε ότι “με απόφαση της Υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη ορίζεται νέος Γενικός Γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού ο Ανδρέας Ν. Φιορεντίνος.

Ο κ. Φιορεντίνος αναλαμβάνει τα καθήκοντά του φέρνοντας μαζί του πολύχρονη εμπειρία και εξειδίκευση στον τομέα του τουρισμού και της διοίκησης.”

Ο έμπειρος ξενοδόχος της Μυκόνου -επί πολλά έτη πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων του νησιού- και βαθύς γνώστης του Τουρισμού, προέρχεται από οικογένεια με παράδοση στο χώρο της Φιλοξενίας.
Ο παππούς του Ανδρέας Φιορεντίνος λειτούργησε το 1924 το πρώτο ξενοδοχείο στη Μύκονο το “Δήλος” στο παλιό λιμάνι, με υπηρεσίες πρωτοποριακές για εκείνη την εποχή.

Ο κ. Ανδρέας Φιορεντίνος έχει διατελέσει Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ την περίοδο 2012 – 2014, αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και μέχρι πρότινος Τομεάρχης Τουρισμού της Ν.Δ.