Σύνταξη: tourismtoday.gr

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) δημοσίευσε νέους χάρτες προς υποστήριξη της σύστασης του Συμβουλίου σχετικά με μια συντονισμένη προσέγγιση των ταξιδιωτικών μέτρων στην ΕΕ.
Και συνιστά για άλλη μια φορά στους ταξιδιώτες να αποφεύγουν να επισκέπτονται τα περισσότερα κράτη μέλη.

Οι νέοι χάρτες, για άλλη μια φορά, δείχνουν ότι το μεγαλύτερο μέρος του μπλοκ είναι σκούρο κόκκινο. Που σημαίνει ότι ποσοστό κρουσμάτων COVID-19 14 ημερών είναι 500 ή περισσότερο.

Μόνο η Νοτιοδυτική Ρουμανία, πράσινη περιοχή της Ευρώπη

Η μόνη πράσινη περιοχή της Ευρώπης είναι η Νοτιοδυτική Ρουμανία. Η περιοχή έχει σημειώσει λιγότερα από 50 κρούσματα τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Και έχει ποσοστό θετικότητας κάτω από 4% ή λιγότερα από 75 κρούσματα και ποσοστό θετικότητας κάτω του 1% εκατό τις τελευταίες 14 ημέρες.

Εκτός από αυτήν και τα νοτιοδυτικά, η υπόλοιπη Ρουμανία είναι χρωματισμένη με κίτρινο χρώμα.

Με κίτρινο χρώμα είναι επίσης η Σαρδηνία της Ιταλίας, η Απουλία και η Μολίζε.
Η υπόλοιπη Ευρώπη είναι είτε κόκκινο είτε σκούρο κόκκινο.

Η ευρωπαϊκή ήπειρος ανέφερε 470.286 νέα κρούσματα κορωνοϊού τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).
Τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκονται στην κορυφή του πίνακα με τα υψηλότερα κρούσματα που έχουν εντοπιστεί.

Επιπλέον, ο αριθμός των κρουσμάτων Omicron που εντοπίστηκαν σε ολόκληρη την ΕΕ και τις χώρες του Χώρου Σένγκεν είναι επίσης υψηλός.
Τα στοιχεία του ECDC δείχνουν ότι μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου, είχαν εντοπιστεί 4.691 κρούσματα Omicron σε όλες τις χώρες της ΕΕ/ΕΟΧ.