Τον επικαιροποιημένο προγραμματισμό της, για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας στην Δυτ. Μακεδονία, θα ανακοινώσει το αμέσως επόμενο διάστημα η Περιφέρεια όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης Νικόλαος Λυσσαρίδης.

Σύμφωνα με την κατάσταση που διαμορφώνεται στον επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής και τις νέες ανάγκες που δημιουργούνται λόγω της κρίσης ο αντιπεριφερειάρχης μιλώντας στην ΕΡΑ Κοζάνης έκανε λόγο για “επανεκκίνηση της επιχειρηματικότητας” και της τοπικής οικονομίας αξιοποιώντας πόρους από το Ταμείο Ανάπτυξης Δυτ. Μακεδονίας (Τ.Α.ΔΥ.Μ) καθώς και τον άξονα προτεραιότητας 3, στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, το οποίο αναφέρεται στην “Βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων”.

Όπως υπογράμμισε “έχουν οριστικοποιηθεί οι όροι λειτουργίας του Ταμείου Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας (ΤΑΔΥΜ) που μένει ανενεργό από το 2017 που συστάθηκε. Παράλληλα ενεργοποιείται και ο άξονας στο Π.Ε.Π που έχει να κάνει με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και συνολικό προϋπολογισμό 29,1 εκατ. ευρώ, όπου ήδη σχεδιάστηκαν δύο νέες δράσεις, άνω των 15 εκατ. ευρώ, οι οποίες για πρώτη φορά τέθηκαν σε διαβούλευση με το σύνολο των Επιμελητηρίων της Δυτικής Μακεδονίας”.