Επιπλέον δροµολόγια στη σύνδεση Καλάµου – Μύτικα της  Αιτωλοακαρνανίας ενέκρινε το Υπουργείο Οικονοµίας, Υποδοµών, Ναυτιλίας και Τουρισµού μετά το αίτηµα που είχε καταθέσει, σε συνεννόηση µε το Λιµεναρχείο και την πλοιοκτήτρια εταιρία, ο αρµόδιος Αντιδήµαρχος Λευκάδας, Ο. Γιαννιώτης.

Συγκεκριµένα, στο επιδοτούµενο δροµολόγιο του σκάφους «ΙΩΑΝΝΑ» (06:45 αναχώρηση από Κάλαµο προς Μύτικα – 14:15 αναχώρηση από Μύτικα προς Κάλαµο, 7 ηµέρες την εβδοµάδα) προστέθηκαν εµβόλιµα τα εξής: α) 11:00 αναχώρηση από Μύτικα προς Κάλαµο, µε άµεση επιστροφή. β) 17:30 αναχώρηση από Κάλαµο προς Μύτικα, µε άµεση επιστροφή.

Τα δροµολόγια αυτά θα είναι καθηµερινά και είναι εκτός επιδότησης. Επίσης, έχει αποσταλεί στο Υπουργείο συµπληρωµατικό αίτηµα για τον οικισµό της Επισκοπής και αναµένεται η έγκρισή του.

Επισηµαίνεται ότι η διαµόρφωση των δροµολογίων θα έχει κατ’ αρχήν ισχύ από τις 10 Ιουλίου έως στις 31 Αυγούστου 2015, µε βλέψη, πάντα στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας µε τις αρµόδιες αρχές, να διευρυνθεί για µεγαλύτερο χρονικό διάστηµα.