Η γαλλική κυβέρνηση δήλωσε ότι έχει καταλήξει σε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που της επιτρέπει να εισάγει περισσότερα χρήματα στην Air France, της οποίας τα οικονομικά επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό από τους περιορισμούς του κορωνοϊού.

Η συμφωνία ακολουθεί εβδομάδες διαπραγματεύσεων με το στέλεχος της ΕΕ, οι οποίες πρέπει να διασφαλίσουν ότι οι κρατικές ενισχύσεις δεν παρέχουν αθέμιτο πλεονέκτημα στις εταιρείες ». Έχουμε μια γενική συμφωνία με την Ευρωπαία Επίτροπο Margrethe Vestager σχετικά με τη νέα οικονομική βοήθεια για την Air France » , δήλωσε την Κυριακή ο υπουργός Οικονομικών Bruno Le Maire στο τηλεοπτικό κανάλι LCI.

Η Air France θα πρέπει να εγκαταλείψει τους χρόνους στο Paris Orly ως αντάλλαγμα για το πράσινο φως από τις Βρυξέλλες, δήλωσε ο Le Maire.

Η Air France σημείωσε καθαρή ζημιά 7,1 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2020. Ο Le Maire δεν θα έλεγε το χρηματικό ποσό που θα δοθεί στην Air France, λέγοντας ότι αυτό ήταν μέρος των συζητήσεων που θα πραγματοποιηθούν με την αεροπορική εταιρεία. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, αυτό συνεπάγεται ποσό 3 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ο Le Maire είπε ότι η συμφωνία με την Επιτροπή ήταν « πολύ καλά νέα για την Air France και για ολόκληρο τον γαλλικό αεροπορικό τομέα », προσθέτοντας ότι οι διαπραγματεύσεις ήταν « δύσκολες ».

Σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ, κάθε κυβέρνηση που χορηγεί ενίσχυση άνω των 250 εκατομμυρίων ευρώ σε μια εταιρεία με «σημαντική ισχύ στην αγορά» έπρεπε να προτείνει πρόσθετα μέτρα για τη διασφάλιση του ανταγωνισμού.