“Σανίδα σωτηρίας” από την Ryanair στην Boeing, τον αμερικανικό εμπορικό γίγαντα αεροσκαφών που παλεύει να ξανασταθεί στα πόδια του.

Η Ryanair παρήγγειλε σήμερα Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου επιπλέον 75 αεροσκάφη Boeing 737 Max με αξία καταλόγου 9 δις δολαρίων.

Η παραγγελία από την ιρλανδική αεροπορική εταιρεία είναι η μεγαλύτερη για το αεροσκάφος 737 Max, από το 2018 πριν από δύο θανατηφόρες συντριβές που οδήγησαν στη γείωση του.

Για τη Ryanair, είναι ένα στοίχημα. Όχι μόνο για το MAX αλλά και για την ικανότητα της αεροπορικής βιομηχανίας να ανακάμψει από την πανδημία COVID-19.

«Μόλις ο ιός COVID-19 υποχωρήσει -και πιθανότατα το 2021 με την ανάπτυξη πολλαπλών αποτελεσματικών εμβολίων- η Ryanair και τα συνεργαζόμενα μας αεροδρόμια σε όλη την Ευρώπη, θα αποκαταστήσουν γρήγορα πτήσεις και δρομολόγια, είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ryanair Μάικλ Ο’Λίρι.

Θα ανακτήσουν την χαμένη κίνηση και θα βοηθήσουν τα έθνη της Ευρώπης να ανακάμψουν”.

Την ικανοποίηση του εξέφρασε από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της Boeing, Ντέιβ Κάλουν.
“Είμαστε ικανοποιημένοι, δήλωσε που η Ryanair εμπιστεύεται για άλλη μια φορά την οικογένεια Boeing 737. Και χτίζει το μελλοντικό στόλο τους με αυτήν τη διευρυμένη σταθερή σειρά”

Οι οικονομικοί όροι δεν κοινοποιήθηκαν. Αν και για μια τέτοια παραγγελία μετά την γείωση του MAX, η Boeing πρέπει να έχει δώσει στην Ryanair, μια σημαντική έκπτωση.