Σύμβαση με την Airbus υπέγραψε η αεροπορική εταιρεία Hong Kong Airlines για την απόκτηση 9 επιπλέον αεροσκαφών τύπου A330-300.

Τα αεροσκάφη θα λειτουργούν σε ένα δίκτυο που συνδέει το Χονγκ Κονγκ με ένα ευρύ φάσμα προορισμών  εντός και εκτός Ασίας.

«Η σημερινή ανακοίνωση υπογραμμίζει το σχέδιό μας να λειτουργεί ένα εκτεταμένο περιφερειακό δίκτυο στην Ασία,” δήλωσε ο Ζανγκ Κούι, Πρόεδρος της Hong Kong Airlines. «Η ευελιξία του A330, μας επιτρέπει επίσης να αναπτύξουμε περαιτέρω τα αεροσκάφη αυτά σε ορισμένες μεγάλες διαδρομές μεγάλων αποστάσεων στο μέλλον και πρόκειται να λειτουργήσουμε τα νέα αεροσκάφη τύπου A350 XWB το 2017, που θα ανοίξουν ένα νέο κεφάλαιο των διεθνών δραστηριοτήτων μας.”

“Είμαστε εξαιρετικά ικανοποιημένοι που η Hong Kong Airlines τοποθετεί και πάλι την εμπιστοσύνη της στα προϊόντα μας για την επέκταση του στόλου της » δήλωσε ο John Leahy, ο Airbus Chief Operating Officer Customers.

Η Hong Kong Airlines λειτουργεί σήμερα ένα στόλο μόνο με αεροσκάφη της Airbus .Μέχρι το τέλος του 2018, το μέγεθος του στόλου της θα φτάσει πάνω από τα 50 αεροσκάφη.