Ως αποτέλεσμα της κρίσης του κορωνοϊού και των περιορισμών στις μετακινήσεις, οι διοργανωτές ταξιδιών της Γερμανίας αναγκάζονται να ακυρώνουν τα προγραμματισμένα ταξίδια τους ή να τα μεταφέρουν σε μελλοντικές ημερομηνίες, με διαφορετικές προθεσμίες ο καθένας.

Η TUI Germany αναστέλλει τώρα το παγκόσμιο ταξιδιωτικό πρόγραμμα έως τις 14 Ιουνίου (εντός της Γερμανίας έως τις 15 Μαΐου).

Η Alltours ακυρώνει όλες τις περιηγήσεις και τα ταξίδια από το πρόγραμμα έως και τις 15 Μαΐου (προηγουμένως 30 Απριλίου). Η Alltours ακυρώνει τα ταξίδια δωρεάν και όλοι οι πελάτες λαμβάνουν επιβεβαίωση σχετικά με την κράτησή τους.

Η Anex Tour και τα εμπορικά της σήματα Bucher Reisen και Öger Tours ακυρώνουν όλα τα ταξίδια έως τις 14 Ιουνίου, ενώ αρχικά αυτό ίσχυε έως τις 3 Μαΐου. Συγχρόνως προσφέρει δωρεάν κρατήσεις ή ακυρώσεις για όλα τα ταξίδια που δεν πραγματοποιούνται.

Το ASI Reisen ακυρώνει όλα τα ταξίδια μέχρι τις 17 Μαΐου (προηγουμένως 30 Απριλίου).

Η Bentour Reisen δεν προσφέρει προς το παρόν οργανωμένες περιηγήσεις μέχρι τις 15 Μαΐου (προηγουμένως 30 Απριλίου).

Ο Chamaleon ακυρώνει όλα τα ταξίδια μέχρι τις 30 Ιουνίου (προηγουμένως 30 Απριλίου).

Το DER Touristik Γερμανία είναι έως τις 14 Ιουνίου, δεν φέρουν περισσότερα ταξίδια. Μια στάση είχε ήδη γίνει μέχρι τις 15 Μαΐου. Όλοι οι επισκέπτες των οποίων τα ταξίδια επηρεάζονται από αυτήν την ακύρωση θα ενημερώνονται ενεργά από τον ταξιδιωτικό πράκτορα.

Το ETI ακυρώνει όλα τα ταξίδια έως τις 14 Ιουνίου (προηγουμένως 30 Απριλίου).

Ο Όμιλος FTI ακυρώνει ταξίδια έως τις 15 Μαΐου, αντί για τις 3 Μαΐου. Αυτό ισχύει για όλες τις μάρκες ταξιδιωτικών πρακτορείων FTI Touristik, Five before flight, Big Xtra and LAL language courses.

Το G Adventures θα αναστείλει όλα τα ταξίδια που πρέπει να ξεκινήσουν έως τις 30 Ιουνίου (προηγουμένως 30 Απριλίου).

Όλοι οι πληγέντες λαμβάνουν πίστωση ταξιδιού 110% για όλες τις χερσαίες υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων των διανυκτερεύσεων πριν ή μετά το ταξίδι και τις μεταφορές.

Το Gebeco δεν θα ταξιδεύει πλέον έως τις 31 Μαΐου (προηγουμένως 30 Απριλίου).

Το Swiss Hotelplan Group θα αναστείλει το ταξιδιωτικό πρόγραμμα έως τις 17 Μαΐου (προηγουμένως στις 30 Απριλίου). Το Hotelplan Group περιλαμβάνει επίσης τους διοργανωτές εξοχικών κατοικιών Interhome και Inter Chalet.

Η JT Touristik ακυρώνει όλες τις αναχωρήσεις έως και τις 14 Ιουνίου (προηγουμένως στις 30 Απριλίου).

Στο LMX , όλα τα ταξίδια ακυρώνονται αρχικά έως τις 14 Ιουνίου, με παράταση της αρχικής προθεσμίας της 15ης Μαΐου.

Ο ειδικός της Πορτογαλίας και της Νότιας Ευρώπης Olimar ακυρώνει όλα τα ταξίδια έως τις 14 Ιουνίου, δίνοντας ένα μήνα παράταση.

Ο Heider Touristik σταματά για το χρονικό διάστημα μέχρι τις 31 Μαΐου.

Το Schauinsland-Reisen ακυρώνει όλα τα ταξίδια στο εξωτερικό έως και στις 15 Μαΐου. Προηγουμένως, η προθεσμία ήταν 3 Μαΐου.

Το Studiosus ακυρώνει όλα τα ταξίδια έως και τις 14 Ιουνίου (προηγουμένως 30 Απριλίου).

Η Ventura Travel ακυρώνει όλα τα προγραμματισμένα ταξίδια έως τις 30 Απριλίου. Δεν έχει ακόμη ανακοινώσει παράταση.

Η Vtours ακυρώνει όλες τις οργανωμένες περιηγήσεις με ημερομηνίες αναχώρησης έως και 3 Μαΐου (προηγουμένως 30 Απριλίου).

Το Viking Travel ακυρώνει όλες τις ημερομηνίες ταξιδιού έως τις 14 Ιουνίου (προηγουμένως στις 30 Απριλίου).

Οι πράκτορες παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και οι ημερομηνίες αλλάζουν συνεχώς, ανάλογα με τις αποφάσεις των τοπικών κυβερνήσεων, της Ομοσπονδιακής και της Ευρωπαϊκής ηγεσίας.