Σύνταξη: tourismtoday.gr

Από το Σάββατο 12 Ιουνίου επιστρέφει η μουσική σε μπαρ και εστιατόρια, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Το μέτρο αφορά μόνο εξωτερικούς χώρους εστίασης στους οποίους φιλοξενούνται μόνο καθήμενοι πελάτες.

Οι παραβάτες θα πρέπει να βάλουν “βαθιά το χέρι στην τσέπη”. Το πρόστιμο είναι 5.000 ευρώ στην πρώτη παράβαση και αναστολή λειτουργίας για 15 ημέρες σε δεύτερη παράβαση.

Επεκτείνεται το ωράριο κυκλοφορίας | Τι ώρα θα κλείνουν μπαρ και εστιατόρια

Εστιατόρια και μπαρ θα κλείνουν αργότερα, αφού από το Σάββατο (12/6) επεκτείνεται το ωράριο κυκλοφορίας.

Η απαγόρευση αρχίζει στη 1.30 το πρωί και θα ολοκληρώνεται στις 5. Η παράταση στο ωράριο ελεύθερης μετακίνησης των πολιτών κατά μία ώρα συμπαρασύρει και τη λειτουργία της εστίασης.

Έτσι, θα μπορεί να παραμείνει ανοικτή μέχρι και ένα τέταρτο πριν από την απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Από το ερχόμενο Σάββατο επανεκκινούν καταστήματα σε εστίασης σε αεριζόμενες στοές. Αυτό αφορά στοές που έχουν δύο ελεύθερες διόδους για να διασφαλίζεται η διαφορετική είσοδος και έξοδος καθώς και ο φυσικός αερισμός.

Τέλος η νυχτερινή απαγόρευση από 1η Ιουλίου

Οριστικό τέλος μπαίνει στην νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας από την 1η Ιουλίου, ανακοίνωσε επίσης ο κ. Χαρδαλιάς.

Όλα τα μέτρα

  • Από το Σάββατο (12/6) αυξάνεται το ποσοστό σε χώρους θεάματος και ακροάματος.
  • Στις εμποροπανηγύρεις, θα επιτρέπονται μόνο όταν το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων στις περιφερειακές ενότητες ξεπερνά το 50%.
  • Από τις 14/6 αρχίζουν οι πρακτικές εργασίες φοιτητών.
  • Από τον Ιούλιο θα αυξηθεί και το όριο τον παρευρισκομένων σε εκδηλώσεις, όπως τα γαμήλια γλέντια, καθώς από 100 άτομα που είναι τώρα ο αριθμός, θα ανεβεί στα 300.