Καλά είναι τα νέα για τον ταξιδιωτικό κλάδο της Αυστραλίας όπως αποκαλύπτει ο κορυφαίος πάροχος διαχείρισης ταξιδιών.

Συγκεκριμένα, το 54% των ΜΜΕ σχεδιάζει να αυξήσει τα ταξίδια του φέτος, ώστε να ταιριάξει ή να υπερβεί τα προ πανδημίας επίπεδα.

Το εύρημα προέκυψε από έρευνα μιας ανεξάρτητης επιτροπής 202 Αυστραλών ιδιοκτητών επιχειρήσεων ΜΜΕ, η οποία ανατέθηκε από την Corporate Traveller, το εμβληματικό εξειδικευμένο τμήμα ΜΜΕ του Flight Center Travel Group.

Το Corporate Traveler διαπίστωσε ότι το 46% των ΜΜΕ σχεδιάζει να αυξήσει τα ταξίδια του στο ίδιο επίπεδο με το 2019 και το 8% θα ταξιδέψει περισσότερο από ό,τι πριν από την πανδημία. Σχεδόν οι μισές (46%) των ΜΜΕ δήλωσαν ότι θα ταξιδεύουν λιγότερο από ό,τι πριν από την πανδημία.

Ένα μεγαλύτερο ποσοστό μεσαίων επιχειρήσεων (41%) σχεδιάζει να ταξιδεύει πιο συχνά φέτος, σε σύγκριση με το 29% των πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων που σχεδιάζουν να κάνουν το ίδιο.

Διεθνή ταξίδια – Ποιοι προορισμοί προτιμώνται

Το Corporate Traveler ρώτησε επίσης τους ερωτηθέντες για τα διεθνή ταξιδιωτικά τους σχέδια φέτος. Πάνω από τους μισούς (54%) αποκάλυψαν ότι θα ταξιδέψουν διεθνώς. Μεταξύ αυτών, οι μισοί (52%) θα ταξιδέψουν στη Νοτιοανατολική Ασία, το 34% στο Ηνωμένο Βασίλειο, το 32% στη Βόρεια Αμερική και το 28% στην Ευρώπη.