Η Virgin Galactic εκτόξευσε την περασμένη Παρασκευή την αποστολή Galactic 03, στέλνοντας τρεις από τους παλαιότερους συνδρομητές της στο διάστημα από το Spaceport America στο Νέο Μεξικό.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία έχει πλέον τρεις εμπορικές διαστημικές πτήσεις στο ενεργητικό της.

Η πτήση ξεκίνησε γύρω στις 10:34 π.μ. και απογειώθηκε σε ύψος περίπου 15.000 μέτρων, όπως είχε προγραμματιστεί.

Στην καμπίνα της Unity επέβαιναν οι τρεις πελάτες που πλήρωσαν, οι οποίοι ήταν από τους πρώτους ανθρώπους που αγόρασαν εισιτήριο για να πετάξουν με την εταιρεία.

Είχαν κλείσει τις θέσεις τους ήδη από το 2005, σύμφωνα με ανακοίνωση της Virgin Galactic.

Το πλήρωμα του Galactic 03 βίωσε μερικά λεπτά έλλειψης βαρύτητας και είδε τη Γη απέναντι από το σκοτάδι του διαστήματος. Η εμπειρία τους ολοκληρώθηκε γύρω στις 11:40 π.μ. όταν το Unity προσγειώθηκε πίσω στο Spaceport America.

Η εταιρεία έχει πλέον πραγματοποιήσει τρεις εμπορικές αποστολές σε λιγότερο από τρεις μήνες και συνολικά οκτώ διαστημικές πτήσεις. Οι άλλες δύο εμπορικές πτήσεις, Galactic 01 και Galactic 02, εκτοξεύτηκαν στις 29 Ιουνίου και στις 10 Αυγούστου αντίστοιχα.

Μελλοντικά σχέδια

Η Virgin Galactic σκοπεύει να συνεχίσει να εκτοξεύει την Unity περίπου μία φορά το μήνα στο μέλλον. Ωστόσο, ο ρυθμός θα αυξηθεί σημαντικά σε μερικά χρόνια από τώρα.

Το 2026, η Virgin Galactic σχεδιάζει να θέσει σε λειτουργία μια νέα κατηγορία διαστημικών αεροσκαφών τα Delta, τα οποία θα μπορούν να πετούν μία φορά την εβδομάδα.