athinaxana1804Η ραγδαία αναπτυσσόμενη πόλη Σένζεν (Shenzhen) της Κίνας είναι ο επόμενος στόχος, στο πλαίσιο των δράσεων του δήμου Αθηναίων για διείσδυση στην κινεζική αγορά, προϊόντων αθηναϊκών και όχι μόνο επιχειρήσεων.

Για τον λόγο αυτόν, ο δήμος Αθηναίων, με την υποστήριξη του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων, διοργανώνει επιχειρηματική αποστολή το διάστημα 10 ως 13 Μαρτίου 2014, με στόχο την προώθηση ελληνικών προϊόντων και την περαιτέρω σύσφιξη των εμπορικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Όπως δήλωσε η πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων, κυρία Χριστίνα Σακελλαρίδη «ο ΠΣΕ εξαρχής χαιρέτισε και υποστήριξε την πρωτοβουλία του δήμου Αθηναίων για προβολή των ελληνικών προϊόντων σε στρατηγικής σημασίας πόλης της Κίνας και την ενίσχυση των εμπορικών δεσμών μεταξύ Ελλάδας και Κίνας, στο πλαίσιο μία συνεκτικής πολιτικής ενίσχυσης της αλυσίδας της εξωστρέφειας που περιλαμβάνει τις εξαγωγές, τον τουρισμό και τον πολιτισμό. Η Σένζεν, που βρίσκεται πολύ κοντά και στο διεθνές εμπορικό κέντρο του Χονγκ Κονγκ και αποτελεί σημαντικό στόχο για τους Έλληνες εξαγωγείς. Από την πλευρά μας έχουμε απευθύνει κάλεσμα τόσο στις επιχειρήσεις-μέλη του ΠΣΕ, όσο και συνολικά στις ελληνικές εξωστρεφείς επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να διεισδύσουν στην κινεζική αγορά, να δηλώσουν συμμετοχή».

Εξ άλλου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αθηναίων και εντεταλμένος Διεθνών Σχέσεων του δήμου, κ. Φώτης Προβατάς, τόνισε ότι «είμαστε πεπεισμένοι, ότι η ενίσχυση της συνεργασίας με τη Σένζεν θα είναι αμοιβαία επωφελής για τους επιχειρηματικούς φορείς που θα επιλέξουν να πλαισιώσουν την επίσημη αντιπροσωπεία του δήμου Αθηναίων».

kerdos