Άνοιξαν οι αιτήσεις για το δεύτερο γύρο χρηματοδότησης για εταιρείες διαχείρισης προορισμών και τουριστικούς πράκτορες της Μεγάλης Βρετανίας προκειμένου να τονώσει τον εισερχόμενο τουρισμό στη χώρα.

Συγκεκριμένα η VisitBritain θα δώσει επιχορηγήσεις αξίας £ 450.000. Τουριστικοί πράκτορες και DMCs μπορούν να υποβάλουν αίτηση για χρηματοδότηση επιχορήγησης για την ανάπτυξη και την προώθηση του τουρισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο για το 2023.

Το fund είναι διαθέσιμο σε DMCs και εισερχόμενους φορείς εκμετάλλευσης που μπορούν να αναπτύξουν και να προωθήσουν νέα βρετανικά δρομολόγια, με έμφαση στην προώθηση του τουρισμού καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και σε μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Αυτά θα πρέπει να ενσωματωθούν στις προσπάθειες πωλήσεων του 2023 των διεθνών φορέων στις αγορές-στόχους, όπως η Αυστραλία, η Ευρώπη, η Αμερική, οι αγορές του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου, το Χονγκ Κονγκ, η Ινδία, η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα.

Οι DMC και οι εισερχόμενοι φορείς εκμετάλλευσης που πληρούν τα κριτήρια καταλληλότητας μπορούν να υποβάλουν αίτηση για μεμονωμένες επιχορηγήσεις ύψους περίπου £40.000.

Οι αιτήσεις είναι ανοιχτές με τους αιτούντες να έχουν προθεσμία έως τις 15 Δεκεμβρίου για να υποβάλουν αίτηση για δραστηριότητα που θα διαρκέσει από τον Φεβρουάριο έως τον Ιούνιο του 2023.