Επτά νέες τοποθεσίες στο Ηνωμένο Βασίλειο προστέθηκαν στον προσωρινό κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Η προσωρινή λίστα δημοσιεύεται περίπου κάθε δέκα χρόνια από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου και καθορίζει τις τοποθεσίες με τις καλύτερες πιθανότητες επιτυχίας και βοηθά τις τοπικές αρχές να αναπτύξουν τις προσφορές τους.

Οι πολιτιστικοί χώροι στον κατάλογο περιλαμβάνουν το York με την κληρονομιά του Minster και της Αγγλοσαξονικής, των Βίκινγκ και της Νορμανδίας.

Το Birkenhead Park , το οποίο άνοιξε το 1847, ήταν ένα πρωτοποριακό έργο για να φέρει το πράσινο στα αστικά περιβάλλοντα.

Έχει επηρεάσει τα πάρκα της πόλης σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του Central Park της Νέας Υόρκης.

Το East Atlantic Flyway , μια διαδρομή μεταναστευτικών πουλιών στα δυτικά μέρη της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένων των Yorkshire, Lincolnshire, Norfolk, Suffolk, Essex και Kent, προστίθεται στη λίστα.

Στο εξωτερικό, τα θαλάσσια πάρκα και οι προστατευόμενες περιοχές Little Cayman , έχουν προταθεί για τη θαλάσσια βιοποικιλότητα.

Επίσης στη λίστα είναι το Zenith of Iron Age Shetland , μια συλλογή τριών αρχαίων οικισμών που χρονολογούνται χιλιάδες χρόνια πίσω.

Ο υπουργός Πολιτιστικής Κληρονομιάς Λόρδος Πάρκινσον δήλωσε: «Επιβεβαιώνουμε την υποστήριξή μας σε μερικά από τα πιο μαγευτικά μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς και τοπία που κόβουν την ανάσα».

Ο χαρακτηρισμός της UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς προσφέρει διεθνή αναγνώριση για την προβολή τους σε παγκόσμια σκηνή.

Οι επιτυχόντες εντάσσονται στα 33 άλλα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς που έχουν ήδη έδρα στο Ηνωμένο Βασίλειο, συμπεριλαμβανομένων των Stonehenge και Hadrian’s Wall.

Δύο ιστότοποι που υπέβαλαν τις πλήρεις υποψηφιότητές τους νωρίτερα φέτος παραμένουν επίσης στη δοκιμαστική λίστα.

Το ένα είναι το The Flow Country , μια μεγάλη περιοχή τυρφώνων κατά μήκος του Caithness και του Sutherland στα βόρεια της Σκωτίας.