Σύνταξη: tourismtoday.gr

H Ρόδος βρίσκεται σε φάση προετοιμασίας για την έναρξη της τουριστικής περιόδου, αλλά τα ξενοδοχεία της αντιμετωπίζουν έλλειψη προσωπικού.

Οι ξενοδόχοι πρέπει να κάνουν αγώνα δρόμου στην κυριολεξία, αφού οι πρώτες πτήσεις τσάρτερ θα ξεκινήσουν στις 11 Μαρτίου και με βάση τα μηνύματα που καταφθάνουν από τις τουριστικές αγορές το 2023 θα είναι ιδιαίτερα δυναμική για το νησί.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου Παναγιώτης Εγγλέζος, «υπολογίζεται ότι υπάρχει έλλειμμα προσωπικού στις ξενοδοχειακές μονάδες και στις τουριστικές επιχειρήσεις από 3.500 έως 5.000 εργαζομένων». Και επισήμανε ότι γίνονται προσπάθειες εξεύρεσης προσωπικού κυρίως από τη Βόρεια Ελλάδα.

Το Εργατικό Κέντρο Ρόδου σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου και με τη συνδρομή Εργατικών Κέντρων της Βορείου Ελλάδας διοργανώνουν ημερίδες ενημέρωσης.
Αντιπροσωπεία και των δύο φορέων θα δώσει «το παρών» σε ημερίδα που διοργανώνεται σήμερα στις Σέρρες, ώστε να ενημερωθεί το εργατικό δυναμικό των παραπάνω περιοχών για τη νέα τοπική συλλογική σύμβαση και να έρθουν οι εργαζόμενοι να δουλέψουν στη Ρόδο.
Ανάλογη ημερίδα θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή στη Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο.