Η αποκατάσταση της Βασιλικής Β΄του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων, προϋπολογισμού 1.439.678 ευρώ, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (Α.Μ.Θ.) Χρήστου Μέτιου.

Στόχος του έργου είναι η προστασία του μνημείου από τη φθορά, η στερέωση και συμπλήρωση των σωζόμενων τμημάτων του καθώς και η ανάδειξη της αρχιτεκτονικής σπουδαιότητάς του.

Η αποκατάσταση του μνημείου θα γίνει από τη Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας-Θάσου και εντάσσεται στο σχεδιασμό της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) της Πολιτιστικής Διαδρομής Εγνατίας Οδού, ενός από τα κύρια εργαλεία πολιτιστικής ανάδειξης και τουριστικής ανάπτυξης της Περιφέρειάς μας.

Όπως δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Α.Μ.Θ. Κώστας Αντωνιάδης με τη χρηματοδότηση του σημαντικού αυτού έργου επενδύουμε στην προστασία και ανάδειξη των μνημείων της περιοχής μας και ενισχύουμε τον χαρακτήρα της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ως τουριστικού προορισμού με ιστορικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον, ενώ η αποκατάσταση της Βασιλικής Β΄ είναι το δεύτερο έργο στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων που εντάσσουμε στο Επιχειρησιακό μας Πρόγραμμα σε διάστημα λίγων μηνών, μετά από εκείνο της αναβάθμισης του αρχαιολογικού χώρου, προϋπολογισμού 2.300.000 ευρώ, τον περασμένο Μάιο.