koumoutsakos1Ερωτήματα με αφορμή την επίσκεψη του περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού στην Ψυττάλεια απευθύνει στον ίδιο ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Κουμουτσάκος.

“Μετά από δύο θητείες στη Νομαρχία Αθηνών και πάντως μετά από τρεισήμισι χρόνια θητείας στην Περιφέρεια Αττικής, ο «επικεφαλής του καθεστώτος  Σγουρού» αποφάσισε χθες, λίγες μόνο ημέρες πριν τις εκλογές, να επισκεφθεί για πρώτη φορά τις Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας και Διάθεσης Λυμάτων στον Ακροκέραμο και το νησί της Ψυττάλειας.

Ναι, δεν είναι λάθος. Επισκέφθηκε για πρώτη φορά τις εγκαταστάσεις που η πρώτη φάση τους λειτούργησε ήδη από το 1994! Τις εγκαταστάσεις στις οποίες οδηγείται το μεγαλύτερο μέρος των παραγόμενων αστικών λυμάτων της Αττικής. Μια από τις μεγαλύτερες σε δυναμικότητα μονάδες της Ευρώπης”, τονίζει σε δήλωσή του ο κ. Κουμουτσάκος, θέτοντας τις παρακάτω ερωτήσεις προς τον κ. Σγουρό:

1.    Είναι υπέρ ή κατά της μεταφοράς των λυμάτων της Αρτέμιδας, Ραφήνας και Σπάτων στο ΚΕΛ Ψυττάλειας;

2.    Είναι υπέρ ή κατά της μεταφοράς των λυμάτων των παραλιακών οικισμών του νότιου Σαρωνικού στο ΚΕΛ Ψυττάλειας;

3.    Είναι υπέρ ή κατά της μεταφοράς των λυμάτων τμήματος της Παλλήνης, Ανθούσας, Γέρακα στο ΚΕΛ Ψυττάλειας;

“Θα θέλαμε επιπλέον να υπενθυμίσουμε ότι στις δηλώσεις του ως υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής το 2010, είχε δεσμευτεί ότι θα επιλύσει το αποχετευτικό ζήτημα της Ανατολικής Αττικής”, επισημαίνει τέλος ο κ. Κουμουτσάκος.