candia maris_resortΤην κοινωνική του συνεισφορά απέδειξε έμπρακτα το ξενοδοχείο Candia Maris Resort & Spa πραγματοποιώντας ετήσια αιμοδοσία υπό την αιγίδα του Βενιζέλειου-Πανάνειου Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, με μεγάλη ανταπόκριση τόσο από τη διοίκηση όσο και από το προσωπικό.

Ο θεσμός ξεκίνησε το 1992 όταν η διοίκηση του ξενοδοχείου επεσήμανε την έλλειψη αίματος που παρατηρείται ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες και έκανε έκκληση στο προσωπικό για εθελοντική αιμοδοσία. Η μεγάλη ανταπόκριση του προσωπικού οδήγησε στην ετήσια καθιέρωσή της και στη δημιουργία Τράπεζας Αίματος στο Βενιζέλιο Νοσοκομείο Ηρακλείου, η οποία εξυπηρετεί δεκάδες χειρουργικές επεμβάσεις και σοβαρά περιστατικά και στην οποία έχουν δικαίωμα αιμοληψίας το προσωπικό του ξενοδοχείου και οι συγγενείς Α΄ & Β’ βαθμού.

Σημειώνεται πως το Candia Maris Resort & Spa ανήκει στον Όμιλο Επιχειρήσεων Μεταξά και λειτουργεί από το 1995. Έχει δυναμικότητα 285 δωμάτια, σουίτες και bungalows, 3 εστιατόρια, 2 μπαρ, 3 πισίνες, γυμναστήριο, Spa, Children’s Club και πολλούς χώρους για εξωτερικές και εσωτερικές δραστηριότητες για παιδιά και ενήλικες.