Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Jet2 αναμένει να αναφέρει κέρδη σχεδόν 400 εκατομμυρίων λιρών για το έτος έως τις 31 Μαρτίου.

Η αεροπορική εταιρεία και ο όμιλος εκδρομών προέβλεψαν κέρδη πριν από την αναπροσαρμογή και τη φορολόγηση συναλλάγματος μεταξύ 387 και 392 εκατομμυρίων λιρών σε μια ενημέρωση συναλλαγών, υψηλότερα από το προηγούμενο εύρος των 370 εκατομμυρίων λιρών έως 385 εκατομμυρίων λιρών.

Η εταιρεία περιέγραψε τις προθεσμιακές κρατήσεις μέχρι σήμερα ως «ενθαρρυντικές» με τη θερινή χωρητικότητα να αυξάνεται κατά 7,2% σε 15,26 εκατομμύρια θέσεις σε σχέση με πέρυσι, με βελτίωση κατά 0,7 ποσοστιαίες μονάδες στους συντελεστές φορτίου.

Ο συνδυασμός των πελατών οργανωμένων διακοπών αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 75% του συνόλου των επιβατών που αναχωρούν και πέντε ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερο από το καλοκαίρι του 2022 στο ίδιο σημείο.

Η συνολική ταμειακή θέση της εταιρείας στο τέλος Μαρτίου ήταν 2,62 δις λίρες, ενώ το δικό της υπόλοιπο χωρίς προκαταβολές πελατών ήταν 1,12 δις λίρες.

Όπως δήλωσε η Jet2 «παρόλο που ο όμιλος αντιμετωπίζει πιέσεις κόστους εισροών, όπως καύσιμα, φόροι άνθρακα, ενισχυμένο δολάριο ΗΠΑ και αυξήσεις μισθών, συν επενδύσεις για να διασφαλίσουμε ότι οι συνάδελφοί μας μπορούν να ευδοκιμήσουν και να έχουν έναν ισορροπημένο τρόπο ζωής, τιμολόγηση τόσο για τα πακέτα διακοπών όσο και μόνο για πτήσεις τα προϊόντα παραμένουν ισχυρά και τα περιθώρια κέρδους ανά κράτηση επιβάτη είναι ενθαρρυντικά, με τους πελάτες να είναι πρόθυμοι να κάνουν τις πολύτιμες διακοπές τους.

Όπως κάναμε πέρυσι, επενδύσαμε πολύ πριν από την καλοκαιρινή σεζόν για να διασφαλίσουμε ότι διαθέτουμε επαρκείς, πλήρως εκπαιδευμένους πόρους για να λειτουργούμε με τα συνήθη υψηλά πρότυπα εξυπηρέτησης πελατών.

Επιπλέον, αυξήσαμε την επιχειρησιακή μας ανθεκτικότητα παίρνοντας τον έλεγχο των εργασιών χειρισμού σε άλλες δύο από τις βάσεις μας στο Ηνωμένο Βασίλειο – το Μπρίστολ και το Νιούκαστλ – που σημαίνει ότι πλέον χειριζόμαστε μόνοι μας σε επτά από τις δέκα βάσεις μας στο Ηνωμένο Βασίλειο και επομένως δεν εξαρτόμαστε από τρίτους για αυτές τις πτυχές των εργασιών μας».

Η ομάδα πρόσθεσε πώς «συνοπτικά, είμαστε ευχαριστημένοι με την τρέχουσα θέση, αλλά με το νέο οικονομικό έτος που μόλις πρόσφατα ξεκίνησε, τη συνεχιζόμενη απειλή διακοπής του καλοκαιρινού ευρωπαϊκού ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας και πάνω από το 40% της σεζόν του καλοκαιριού ’23 συν το Το μεγαλύτερο μέρος του χειμώνα ’23/’24 ακόμη για πώληση, είναι πολύ νωρίς για να δοθούν οριστικές οδηγίες ως προς την κερδοφορία του ομίλου για το οικονομικό έτος.

Παραμένουμε πεπεισμένοι ότι με την πελατοκεντρική μας προσέγγιση και το σωστό προϊόν για αυτές τις πιο δύσκολες στιγμές, οι πελάτες μας θα συνεχίσουν να θέλουν να ταξιδεύουν μαζί μας από το βροχερό νησί μας στις ηλιόλουστες περιοχές της Μεσογείου, στα Κανάρια Νησιά και σε ευρωπαϊκές πόλεις αναψυχής.»

Ο όμιλος αναμένεται να εκδώσει τα αποτελέσματα για το οικονομικό έτος που λήγει τον Μάρτιο στις 6 Ιουλίου, όταν θα δοθεί μια πληρέστερη προοπτική για την «πολύ σημαντική» περίοδο διαπραγμάτευσης του καλοκαιριού 2023.