Σύνταξη: tourismtoday.gr

Για την επιχειρηματικότητα στη Μεσσηνία και τις προκλήσεις στις οποίες καλούνται να αντεπεξέλθουν οι επιχειρήσεις της περιοχής μιλά, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9, ο Ευάγγελος Ξυγκώρος, πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, το οποίο αριθμεί περισσότερα από 12.000 μέλη.

«Το ΕΣΠΑ κινείται σε ρυθμούς καλούς σαν στόχευση, να είμαστε ξεκάθαροι. Το στοίχημα για εμάς, και για την κυβέρνηση φαντάζομαι, είναι να βγουν γρήγορα προγράμματα, τα οποία να υλοποιηθούν, γιατί ακριβώς η οικονομία είναι σε μια περίεργη κατάσταση με την ενεργειακή κρίση, βγαίνοντας από δύο χρόνια COVID και από μια δεκαετία εμείς που κουβαλούσαμε πίσω. Αρα πρέπει γρήγορα να βρεθούν τα κεφάλαια, να πέσουν στην αγορά για να γίνουν αναπτυξιακά σχέδια. Πρέπει να κινηθεί λίγο πιο γρήγορα αυτό», επισημαίνει ο Ευάγγελος Ξυγκώρος.

«Ολη η επιχειρηματική κοινότητα απορούμε γιατί συνεχίζει ένα τραπεζικό σύστημα να κινείται σε ένα παράλληλο σύμπαν σε σχέση με το πώς κινείται η ελληνική πραγματικότητα και η ελληνική οικονομία και δυστυχώς αυτό που βλέπουμε είναι ότι δεν υπάρχει καμία στήριξη ειδικά στις επιχειρήσεις που λόγω COVID, θα βρεθούν το επόμενο διάστημα σε πρόβλημα, αρχίζοντας από την COVID μαζί με την ενεργειακή κρίση. Πρέπει να βρεθεί μια λύση εκεί», τονίζει, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:
https://soundcloud.com/user-665020045/eyaggelos-xigkoros-ston-chari#t=0:00