Τον Ιανουάριο του 2019 θα κάνει… πρεμιέρα ο νέος κατώτατος μισθός -που θα είναι ενιαίος για όλους, χωρίς ηλικιακές διακρίσεις- επεσήμανε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, εισηγούμενη τη σχετική τροπολογία στη Βουλή και χαρακτήρισε την ημέρα “σημαντική για τον κόσμο της εργασίας”.

Η τροπολογία αναμένεται να ψηφιστεί με μεγάλη πλειοψηφία. Υπέρ τάσσονται οι κυβερνητικοί βουλευτές αλλά και Νέα Δημοκρατία, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ένωση Κεντρώων. «Παρών» αναμένεται να δηλώσει το Ποτάμι, ενώ χωριστή τροπολογία έχει καταθέσει το ΚΚΕ.

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής της η υπουργός Εργασίας έδωσε έμφαση στο ότι ο νέος κατώτατος μισθός θα ισχύει για όλους και δεν θα υπάρχει ηλικιακός διαχωρισμός και αναφέρθηκε στην επαναφορά της επεκτασιμότητας των συλλογικών διαπραγματεύσεων από τον Αύγουστο του 2018, επισημαίνοντας ότι λίγες μέρες μετά την έξοδο έχουμε επεκτείνει 7 κλαδικές συμβάσεις, κάτι που σημαίνει αύξηση των μισθών.

“Η ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος και η αύξηση των μισθών των μισθωτών όλης της χώρας, αποτελεί την κεντρική πολιτική στόχευση αυτής της κυβέρνησης, τονίζει η Έφη Αχτσιόγλου. Έχουμε πολιτική ελευθερία να ενεργούμε υπέρ των δικαιωμάτων των εργαζομένων”.