Ευρεία σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με την συμμετοχή των στελεχών του ΤΑΙΠΕΔ και τις δέκα Διοικήσεις των Οργανισμών Λιμένων με θέμα τις εξελίξεις που αφορούν τις εναλλακτικές αξιοποίησης τους. Στόχος είναι να οριστικοποιηθεί η σειρά προτεραιότητας και το χρονοδιάγραμμα αξιοποίησης των λιμένων.
Πρόκειται για τα λιμάνια σε Αλεξανδρούπολη, Βόλος, Ελευσίνα, Ηγουμενίτσα, Ηράκλειο, Καβάλα, Κέρκυρα, Λαύριο, Πάτρα, Ραφήνα.
Οι μελέτες αξιολόγησης υποδεικνύουν ποιο μοντέλο θα ακολουθηθεί κατά περίπτωση (υπο-παραχώρηση, πλήρης παραχώρηση, πώληση μετοχών) και οι εναλλακτικές προσεγγίσεις αναδεικνύουν την υπεραξία κάθε περιουσιακού στοιχείου και το καθιστούν πιο ελκυστικό στο μελλοντικό επενδυτικό ενδιαφέρον, πάντα με σεβασμό στο δημόσιο συμφέρον.
Ήδη, Ειδική Ομάδα από στελέχη του υπουργείου Ναυτιλίας του υπουργείου Οικονομικών και του ΤΑΙΠΕΔ επεξεργάζονται όλα τα σενάρια και όλες τις μελέτες βιωσιμότητας προκειμένου γνωμοδοτικά να επιλεγεί το ιδανικότερο για κάθε μοντέλο ιδιωτικοποίησης.