Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκήρυξε το διαγωνισμό για τα ευρωπαϊκά βραβεία προώθησης της επιχειρηματικότητας για το 2012.

Ένα από τα θέματα του διαγωνισμού για το 2012 θα είναι η χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ) για τους επιχειρηματίες που σκοπεύουν να επεκτείνουν τις επιχειρήσεις τους και να αποκτήσουν πρόσβαση σε νέες αγορές. Μια κριτική επιτροπή εμπειρογνωμόνων θα επιλέξει το μέτρο με το μεγαλύτερο αντίκτυπο και θα του απονείμει το βραβείο στο πλαίσιο της συνέλευσης των ΜΜΕ για το 2012 που θα πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο του 2012 στην Κύπρο.

Θα δοθούν βραβεία σε πέντε κατηγορίες. Για την προώθηση του επιχειρηματικού πνεύματος, επένδυση στα προσόντα, βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος,  υποστήριξη της διεθνοποίησης των επιχειρήσεων, επιχειρηματικότητα με ευθύνη και χωρίς αποκλεισμούς.

Σημειώνεται ότι στο διαγωνισμό αυτό βραβεύονται δημόσιοι φορείς και συμπράξεις δημόσιου-ιδιωτικού τομέα που σημείωσαν επιτυχία στην προώθηση των επιχειρήσεων και της επιχειρηματικότητας.
Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει δύο στάδια: Οι υποψήφιοι πρέπει πρώτα να διαγωνιστούν σε εθνικό επίπεδο. Στη συνέχεια, κάθε χώρα μπορεί να επιλέξει δύο υποψηφίους και να τους δηλώσει για συμμετοχή στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό έως τις 16 Ιουλίου 2012.
Για περισσότερες πληροφορίες:  http://ec.europa.eu/enterprise/policies/sme/best-practices/european-enterprise-awards/index_en.htm